Video Foto Saci pentru gazon de 130.000 de lei din Dedeman, retrași de la vânzare de inspectorii de la Protecția Consumatorilor Cluj

Saci pentru gazon de 130.000 de lei din Dedeman, retrași de la vânzare de inspectorii de la Protecția Consumatorilor Cluj
| Foto: CRPC RNV Cluj
Saci pentru gazon de 130.000 de lei din Dedeman, retrași de la vânzare de comisarii de la Protecția Consumatorilor Cluj
Saci pentru gazon de 130.000 de lei din Dedeman, retrași de la vânzare de comisarii de la Protecția Consumatorilor Cluj
Dedeman
Saci pentru gazon de 130.000 de lei din Dedeman, retrași de la vânzare de inspectorii de la Protecția Consumatorilor Cluj

Sesizați de un client, comisarii de la Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj au efectuat un control la magazinul Dedeman, iar în urma acestuia au retras de la vânzare mii de saci pentru gazon cu probleme.

În urma sesizării unui consumator, comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj a dispus efectuarea unui control cu celeritate la magazinul din Baia Mare, aparținând operatorului economic SC Dedeman SRL, potrivit unui comunicat.

După desfășurarea verificărilor, comisarii CRPC RNV Cluj au constatat că neregulile semnalate se confirmă, respectiv, în magazin, se aflau la comercializare 111 saci cu Substrat BIO pentru gazon, fără a fi menționat lotul, având menționat doar codul de bare – 6425968261081 -, comercializați la prețul de 2.723 lei/buc. Mai mult, la verificarea prin sondaj și desfacerea a doi saci, s-a constatat faptul că produsul conține așchii de lemn cu dimensiuni mai mari de 30 mm și pietre cu dimensiuni între 20-40 mm.

Saci pentru gazon de 130.000 retrași de la vânzare

Drept urmare, comisarii au dispus oprirea definitivă de la comercializare atât a sacilor expuși în magazin, precum și a întregului stoc existent la vânzare, respectiv cantitatea de 5.369 de saci în valoare de peste 130.000 lei.

Având în vedere că producătorul și distribuitorul produsului „Substrat BIO pentru gazon”, este SC Bioflor.BC SRL Bacău, a fost extins controlul la sediul social al acestuia, urmând ca, la finalizarea acțiunii, să fie date publicității sancțiunile contravenționale și măsurile dispuse, se mai arată în comunicat.

Comisarii CRPC RNV Cluj vor continua verificarea respectării drepturilor consumatorilor indiferent de serviciile si produsele de care beneficiază și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.

Comenteaza