Sălăjenii se inspiră din modelul parcurilor industriale Tetarom

Sălăjenii se inspiră din modelul parcurilor industriale Tetarom
Primăria oraşului Jibou, care administrează un parc industrial public pe 22 de ha, vrea să angajeze personal care să se ocupe de promovarea obiectivului în mediul de afaceri, după modelul de la Cluj.

“Societatea cu răspundere limitată pe care o avem n-a funcţionat. Vrem să angajăm câteva persoane care să se ocupe de promovarea parcului industrial pentru că e păcat de parcul acesta, să-l avem şi să nu-l folosim”, a spus primarul Eugen Bălănean. La şase ani de la deschidere, parcul este în mare parte neocupat. Mariana Pop, cea care a întocmit proiectul, susţine că este necesară angajarea unor persoane care să se ocupe exclusiv de administrarea parcului.

“Trebuie neapărat ca parcul să-şi facă simţită prezenţa. Primăria nu are abilităţi de administrare a parcului. Clujul s-a descurcat foarte bine, a atras investitori de calibru superior. Şi cei care au venit la Jibou ar fi mers la Cluj dacă ar fi avut mai mulţi bani”, a spus Pop. Au concesionat terenuri la Jibou Arc Grup şi Comatex, ambele din Zalău, şi compania belgiană Grovinvest. Parcurile industriale publice din Cluj sunt administrate de societatea Tetarom, (foto) controlată de consiliul judeţean, care mai are ca acţionari consiliile locale din municipiile de judeţ. Tetarom administrează trei parcuri publice: două în Cluj-Napoca şi unul în comuna Jucu.

Comenteaza