Salarii de 3.000 de euro la un târg de joburi în IT din Gheorgheni FOTO / VIDEO

Salarii de 3.000 de euro la un târg de joburi în IT din Gheorgheni FOTO / VIDEO
Sute de locuri de muncă în domeniul IT care oferă salarii de până la 3.000 de euro sunt disponibile în cadrul Târgului de Cariere care are loc astăzi şi mâine în centrul comercial din cartierul Gheorgheni. La târg sunt oferite job-uri atât pentru proaspeţii absolvenţi, cât şi pentru cei cu experienţă în domeniul IT.

La Târgul de Cariere în IT sunt prezente 40 de companii din domeniu, care oferă câteva sute de locuri de muncă.

"E vorba de cel mai important târg de IT din Cluj-Napoca", spune unul dintre organizatori, Radu Neag. "Suntem la a doua ediţie, prima fiind organizată în toamna anului trecut şi avem 40 de companii din domeniu. Ştim că în acest domeniu sunt mai mari decât în altele, pleacă de la 5-600 de euro în funcţie de experienţă şi cei cu experienţă ajung până la 2-3.000".

Compania Softvision are disponibile 200 de locuri de muncă în mai multe locaţii din ţară între care Cluj-Napoca, Baia Mare, Timişoara sau Iaşi.

"Recrutăm acum pentru toată ţara", spune Ioana Sfârlea, PR Specialist la Softvision. "O să avem o creştere cam de 200 de oameni la sfârşitul anului. În acest moment, avem în jur de 850. Avem nevoie de project manageri, de seniori, entry level şi pe lângă pregătirea tehnică, ne dorim să avem oameni cu spirit de echipă".

Salariile pentru un începător în IT încep de la 500 de euro.

"În domeniu, la toate companiile din ţară în jur de 500 de euro, ăsta e salariul de pornire", spune Sfârlea. "La noi în companie sunt foarte multe beneficii pe care le acordăm angajaţilor posibilitatea de a avea pensie privată, masa gratuită la prânz şi mic dejun, activităţi sportive sau reduceri la săli de fitness".

Compania Yardi vrea să angajeze mai mulţi programatori, dar şi specialişti în marketing.

"Momentan avem şase poziţii pe care noi dorim să le promovăm, asta însemnând că se caută mai multe persoane pentru o poziţie", explică Anca Avram, HR Specialist la Yardi. "Un număr total de angajaţi ar fi cam zece pe care vrem să-i recrutăm în domeniul de activitate IT-software, dar firma noastră oferă şi servicii complementare".

Absolvenţii de informatică şi-au căutat locuri de muncă la târg.

"Eu sunt student la automatică în anul trei şi mi-aş căuta pe programare, aşa aş vrea eu. N-am experienţă foarte mare, dar totuşi aş vrea să găsesc undeva unde să pot să învăţ", spune unul dintre ei. "Oferta de locuri de muncă e foarte diversificată, domeniul în care aş vrea să îmi caut ca şi student fără experienţă este testing sau servicii clienţi, ceea ce nu presupune cunoştinţe de baze de date", adaugă un altul.

Târgul de locuri de muncă în IT continuă şi mâine la mall-ul din Gheorgheni.

Reporter: Cristina Pîrvu

Imagine: Lorand Ersek

 

Comenteaza