Salariul minim poate ajunge până la 4.000 de lei. Care este profesia vizată de Ministerul Finanțelor

Salariul minim poate ajunge până la 4.000 de lei. Care este profesia vizată de Ministerul Finanțelor

Salariul minim ar putea ajunge la 4.000 de lei, potrivit Ministerului Finanțelor, pentru unul dintre domeniile vizate de autorități.

Se anunță mari schimbări în economia țării de la 1 ianuarie 2023. Salariul minim va crește până la 3.000 de lei, iar o categorie este vizată la o sumă mai mare, conform ministrului Finanțelor.

Ce domeniu este vizat de creșterea salarială

Peste două milioane de români ar primi odată cu începutul anului viitor salariul brut de 3.000 de lei. Din această sumă, 200 de lei sunt scutiți de impozit și contribuții privind fondurile de asigurări. În acest fel, salariul net va fi de 1863 de lei, crescând cu 339 de lei față de ceea ce este în prezent.

Ministrul Finanțelor a venit cu o propunere privind salariul minim pe economie. O grupă de muncă este vizată la creșterea salarială până la 4.000 de lei. Vorbim aici despre domeniul construcțiilor.

”A apărut propunerea ca salariul minim pe construcţii să crească la 4.000 de lei. Asta aduce un plus de contribuţii care îmi acoperă acel 12,5% astfel încât să fie neutru impactul, deci venituri versus cheltuieli, pe bugetul asigurărilor de stat”, a afirmat Adrian Câciu, ministerul Finanțelor.

Partidul Social Democrat (PSD) a afirmat că majorarea salariului minim pe economie va trebuie să ia în considerare modelul de salarizare implementat în toate statele la nivelul întregii Uniuni Europene.

În acest fel, toate statele incluse în organizație, vor avea aceeași grilă de salarizare. România, făcând parte încă din 2007 se încadrează la coada unui top privind salarile oferite cetățenilor săi, potrivit spynews.ro.
 
 
 
 
 

Comenteaza