Video Foto Samsung a adus la TIFF aparatură de realitate virtuală

Samsung a adus la TIFF aparatură de realitate virtuală
Samsung a adus la TIFF aparatură de realitate virtuală
Samsung a adus la TIFF aparatură de realitate virtuală
Samsung a adus la TIFF aparatură de realitate virtuală

Grupul coreean Samsung a anunțat că aduce tehnologia Gear VR în spațiul infiniTIFF din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), într-un cadru special amenajat la Cluj Hub.

Pe parcursul infiniTIFF, cinefilii și cei pasionați de noile forme de storytelling audiovizual au ocazia să descopere un program de experiențe Virtual Reality, Live Cinema și Loop Cinema și să descopere metode de creare de conținut în noile medii de comunicare. 

„În prezent putem crea, ne putem bucura și împărtăși cele mai bune cadre prin simpla utilizare a unui smartphone, a unei camere Gear 360 sau a unor ochelari virtuali. Prin noile tehnologii putem explora diverse lumi și putem experimenta cel mai nou conținut cinematografic, diverse jocuri și aplicații, iar poveștile celorlalți pot fi trăite și de noi, direct de pe primul rând”, a declarat Simona Panait, Head of Corporate Marketing & Communications South-East Europe.

Printre noutăți se numără infiniTIFF Summit – conferința în cadrul căreia vor fi analizate noile tendințe la intersecția dintre film, storytelling și tehnologie, și #Stories on Instagram – un workshop dedicat explorării formatelor narative produse și distribuite prin intermediul acestui tip de social media.

InfiniTIFF Summit este un eveniment care își propune să exploreze evoluția comună a storytelling-ului și a tehnologiei și potențialul acestei fuziuni. În cadrul VR Cinema va fi prezentată o selecție revoluționară și variată de conținut VR, cu ajutorul tehnologiei Samsung.

15 experiențe în ficțiune, nonficțiune și animație, atât lucrări noi, cât și exemple clasice ale realității virtuale, vor oferi publicului oportunități de a explora în continuare potențialul artistic și narativ al acestui mediu de storytelling. Full Moon VR, o secțiune specializată din program, va fi dedicată exclusiv genului horror.

Workshop-ul se adresează profesioniștilor din lumea cinematografică, designerilor, creativilor din domeniul tehnologiei, scenariștilor, programatorilor, artiștilor vizuali, pasionaților de animație si jocuri, ce sunt interesați să dezvolte un limbaj propriu de narațiune audio-vizuală pe Instagram.

Samsung a lansat provocarea ambasadorilor săi oficiali de a participa la Loop Cinema, realizând compilații de videoclipuri pe YouTube. Astfel, publicul infiniTIFF poate arunca o privire asupra unor materiale video care au inspirat sau amuzat creatorii de conținut care au mii de urmăritori pe canalele de social media.

Printre proiectele pregătite de Samsung în cadrul acestei ediții TIFF se numără și "Rocket Man", o poveste galactică în 360°, construită de regizorul Millo Simulov cu ajutorul tehnologiei Samsung Gear VR.

Comenteaza