Șantierele clujene, luate la control. Amenzi de peste o jumătate de milion de lei

Șantierele clujene, luate la control. Amenzi de peste o jumătate de milion de lei
| Foto: arhivă

Inspectorii ITM au făcut controale pe șantierele de construcţii de pe raza județului Cluj.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

În perioada 20-22 iulie 2020, ITM Cluj a desfăşurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor.

Având în vedere că, odată cu instituirea stării de alertă s-au reluat activitățile în aceste șantiere temporare și mobile de construcții, ITM Cluj a reluat campania de verificare a condițiilor de securitate și sănătate în muncă.

Cu ocazia acestei campanii ITM Cluj a efectuat controale la un număr de 81 angajatori din judeţul Cluj. Au fost aplicate amenzi în cuantum total de 621.500 lei la un număr de 31 angajatori.

Angajatorii au fost amendați pentru neconformități în domeniul relațiilor de muncă. Astfel, la un număr de 16 angajatori au fost depistate 28 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, prin urmare s-au aplicat amenzi în valoare totală de 560.000 lei.

De asemenea, au fost aplicate amenzi și pentru neconformități în domeniul securității și sănătății în muncă, ca lipsa măsurilor de protecție colectivă pentru prevenirea căderilor de la înălțime sau prin goluri tehnologice (lipsă balustrade de protecție sau balustrade incomplete, lipsa plaselor de protecție), neutilizarea de echipamente individuale de protecție, neverificarea inițială a schelelor înainte de darea în folosință, neîntocmirea documentelor de coordonare specifice șantierului sau pentru instruire incompletă în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă.

Au fost controlaţi 37 de angajatori, aplicate un număr de 15 amenzi în cuantum de 61.500 lei şi 32 de avertismente. O sancţiune contravenţională de 1.000 lei s-a aplicat pentru nerespectarea distanţei între lucrătorii care se aflau în pauză de masă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza