Șapte șefi ai Băncii Transilvania au investit 11 milioane € în acțiuni

Șapte șefi ai Băncii Transilvania au investit 11 milioane €  în acțiuni
Șapte șefi ai Băncii Transilvania au investit 11 milioane de euro în acțiuni
Șapte șefi ai Băncii Transilvania au investit 11 milioane €  în acțiuni

Cei şapte şefi executivi ai Băncii Transilvania (BT) Cluj au investiţii de 55 millioane  lei în acţiuni ale băncii pe care o conduc.

Executivii BT, cea mai mare instituţie de credit din România în funcţie de activele gestionate, au acţiuni de 55 de milioane de lei la banca din Cluj. Acestea reprezintă echivalentul a 0,41% din capitalul social, potrivit calculelor realizate de ZF din raportul pe 2019 al băncii.

Directorul general al băncii, Omer Tetik (foto), are un plasament de 16 milioane de lei. Spre comparaţie, la final de 2018 investiţia conducerii executive a băncii clujene era de 32 milioane de lei, adică 0,34% din capitalul social.

BT şi-a bugetat pentru 2020 un profit net de 514 milioane de lei. Venituri estimate sunt de 3,4 miliarde de lei, se arată în bugetul supus votului acţionarilor la finele lunii aprilie. „Propunerea include estimările, cu maximă diligenţă posibilă, cu privire la impactul pandemiei în economie“, au menționat administratorii BT.

În 2019 BT a înregistrat la nivel individual un profit net de 1,62 miliarde de lei şi venituri de 4 miliarde de lei. Banca vrea ca în 2020 să îşi recompenseze investitorii cu un dividend cu randament de 6,4% şi cu câte o acţiune gratuită la 10 deţinute.                                                                                                                                                            

Comenteaza