Sărbători pe datorie pentru pensionarii clujeni VIDEO

Sărbători pe datorie pentru pensionarii clujeni VIDEO
Sărbători pe datorie pentru pensionarii clujeni. Zeci de batrani iau cu asalt în fiecare zi ghişeele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor pentru un împrumut de câteva sute de lei ca să aibă ce pune pe masă de Paşti. Oamenii se plâng că pensiile sunt mici şi abia le ajung pentru medicamente şi pentru viaţa de zi cu zi, aşa că fără banii împrumutaţi nu ar putea sărbători cum se cuvine Învierea Domnului.

Directorul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor spune că in fiecare zi vin 20-30 de pensionari pentru a lua un împrumut. Numai în ultima perioadă numărul celor care s-au înscris în asociaţie pentru a putea beneficia de credite s-a dublat faţă de anul trecut.

Reprezentanţii CAR-ului spun că, în această perioadă, pensionarii apelează la ajutor financiar pentru cumpărăturile pentru masa de Paşte, în condiţiile în care mai mult de jumătate dintre membrii ceareului au pensii de sub 700 de lei.

Pentru a beneficia de un împrumut, un pensionar trebuie să fie înscris în asociaţie de minim trei luni si sa prezinte un cupon de pensie.

 

Comenteaza