Sarea ajunge la Bursă. Ministrul Economiei: „Vom colabora cu acționarul minoritar pentru ca listarea la Bursă a Salrom să se realizeze cu succes”

Sarea ajunge la Bursă. Ministrul Economiei: „Vom colabora cu acționarul minoritar pentru ca listarea la Bursă a Salrom să se realizeze cu succes”
| Foto: Salrom.ro

La inițiativa Ministerului Economiei a fost aprobat Memorandumul privind admiterea la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București a acțiunilor  Societății Naționale a Sării S.A. printr-o ofertă publică inițială de vânzare derulată de către Fondul Proprietatea S.A..

„Prin aprobarea acestui memorandum, se încep demersurile pentru listarea la Bursă a acțiunilor SALROM. Acest demers este unul pozitiv, contribuind la creșterea vizibilității pentru companie și calității guvernanței corporative pentru companie. Mai mult, va exista o transparență și un interes din partea acționarilor de a investi și de a dezvolta Salromul. Investițiile nu se fac numai din surse proprii, ci și prin atragerea unor fonduri, fie ca vorbim de fonduri europene sau de atragerea unor fonduri prin instrumente financiare.", a precizat Florin Spătaru, ministrul economiei, potrivit unui comunicat oficial al Guvernului României, transmis ZIUA DE CLUJ.

Listarea la Bursă va aduce o serie de beneficii pentru companie, printre care se numără un nivel de încredere mai ridicat în legătură cu activitățile desfășurate și, în consecință, un risc comercial sau de credit mai redus; flexibilitate sporită prin finanțarea planului de dezvoltare utilizând mecanismele pieței de capital; creșterea substanțială a vizibilității societății și calității guvernanței corporative. De asemenea, obținerea unei evaluări de piață a societății și finanțarea planului de dezvoltare prin mecanismele pieței de capital reprezintă avantaje ca urmare a tranzacționării SALROM SA.

Societatea Națională a Sării S.A. înființată, prin Hotărârea de Guvern nr. 767/1997, își desfășoară activitatea prin 7 sucursale, iar activitatea principală constă în extracția sării și a altor produse nemetalifer, precum și furnizarea de servicii turistice și de agrement. Statul Român, prin Ministerul Economiei deține în prezent 51% din participație, restul de 49% fiind deținut de Fondul Proprietatea, care îți dorește să iasă din acționariatul SALROM.

Trebuie menționat că listarea nu este de natură să afecteze participația Statului Român care, va continua să dețină 51% din capitalul social al companiei.

„Vom lucra împreună cu acționarul minoritar ca această listare pe Bursă să se realizeze cu succes și, bineînțeles, în beneficiul companiei", a declarat ministrul economiei, Florin Spătaru.

Comenteaza