Foto Satul din inima Transilvaniei, desemnat ”Best Tourism Village 2022” de către Organizaţia Mondială a Turismului

Un sat din România a devenit una dintre cele mai emblematice destinații turistice rurale din lume. Se află chiar în inima Transilvaniei și a primit un titlu important din partea Organizaţiei Mondiale a Turismului. 

Un sat transilvănean a ajuns să primească o recunoaștere din partea Organizației Mondiale a Turismului. Satul premiat este Rășinari, din județul Sibiu și a fost desemnat ca „Best Tourism Village 2022”, de către Organizația Mondială a Turismului (OMT).

”Best Tourism Villages” este o inițiativă globală a OMT lansată în anul 2021 cu scopul de a evidenția acele localități unde turismul păstrează culturile și tradițiile, celebrează diversitatea, oferă oportunități și protejează biodiversitatea. 

În cadrul competiției mondiale, Rășinariul a fost selectat din 136 de sate participante din 57 de țări, iar acest lucru demonstrează valorile sale remarcabile precum și acțiunile întreprinse în dezvoltarea turismului rural sustenabil.

Selecția satelor s-a realizat în baza mai multor criterii din care fac parte: promovarea și conservarea resurselor culturale și naturale, durabilitatea economică și socială, dezvoltarea și protejarea mediului, dezvoltarea turismului și integrarea lanțului valoric, infrastructură și conectivitate, sănătate, siguranța și securitate. Suplimentar, au fost notate și fotografiile și videoclipurile de prezentare a destinațiilor. 

”Recunoașterea Rășinariului ca Best Tourism Village 2022 reprezintă o mărturie a angajamentului nostru de a promova turismul rural sustenabil prin conservarea și promovarea valorilor naturale și culturale, a tradițiilor, a obiceiurilor și a produselor locale din zona noastră.

Suntem foarte recunoscători și ne onorează această distincție oferită de Organizația Mondială a Turismului. Mulțumim tuturor celor care se implică constant în activități de dezvoltare sustenabilă a comunității și anume autorități naționale, județene și locale, unități de invățământ, pensiuni turistice, producători locali, asociații și mulți alții”, a declarat Bucur Bodgan, primarul localității Rășinari, citat de Ora de Sibiu.

Comenteaza