Scad preţurile apartamentelor vechi

Scad preţurile apartamentelor vechi
Preţurile apartamentelor din Cluj-Napoca, cu oferte pe Imobiliare.ro, au crescut uşor în iulie, cu 0,1%, conform celei mai recente analize a portalului. Valoarea a scăzut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Apartamentele vechi s-au ieftinit cu până la 4,7%.
“Indicele Imobiliare.ro pentru a şaptea lună din an prezintă o valoare medie de 1.023 euro/mp util pentru apartamentele din Cluj-Napoca. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, valoarea actuală este uşor mai scăzută. De remarcat, totuşi, că în luna iulie rata de creştere a fost mult mai mică decât în lunile precedente. Apartamentele noi sunt cele care au tras piaţa în sus în această lună, preţul acestora a crescut cu 1,8%, ajungând la 984 euro/mp util.

Preţul apartamentelor vechi a scăzut după o perioadă mai mare de creştere în intervalul analizat. Scăderea înregistrată în luna iulie pentru această categorie imobiliară este de 1,4%, iar preţul mediu pe metru pătrat de suprafaţă utilă este în prezent 1.040 euro/mp”, arată analiza Imobiliare.ro. Preţul mediu cerut pentru apartamentele din blocurile construite înainte de 1990 a ajuns la 1.040 euro/mp util, în scădere cu 1,4% faţă de luna iunie.

Cea mai mare variaţie de preţ este întâlnită în cazul apartamentelor vechi cu o cameră, unde scăderea a fost de 3,5%. Apartamentele cu două camere s-au scumpit cu 0,4%, dar cele cu trei camere au înregistrat o scădere de 0,4%. Faţă de aceeaşi lună a anului trecut, preţurile de strigare actuale pentru apartamentele vechi sunt cu până la 4,7% mai mici, cea mai mare diferenţă fiind înregistrată în cazul apartamentelor cu o cameră, potrivit Imobiliare.ro.

(D.E.)

Comenteaza