Scandal pe un bloc din Gherla: Oamenii nu pot intra în apartamentele pe care le-au cumpărat VIDEO

Scandal pe un bloc din Gherla: Oamenii nu pot intra în apartamentele pe care le-au cumpărat VIDEO
Mai multe persoane au reclamat reclamă că nu sunt lăsate să intre în apartamentele pe care le-au cumpărat într-un bloc construit în anul 2008, după ce fostul proprietar al terenului pe care e construit imobilul l-a câştigat printr-o sentinţă a Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţia. Oamenii se simt neîndreptăţiţi şi au făcut mai multe plângeri penale pentru tulburare de posesie şi sechestru de bunuri împotriva noului proprietar al clădirii.

Problemele cu terenul pe care este construit blocul din Gherla au început în anul 2002, însă oamenii spun că au aflat despre ele doar în urmă cu câţiva ani.

"În 2004 am cumpărat terenul şi am fost la notar şi a fost un extras fără sarcini după care au apărut mai multe notificări, multe au fost respinse. În anul 2008, executorul judecătoresc care a vândut terenul la licitaţie a fost găsit vinovat ducând licitaţia cu 2-3 săptămâni înainte în 2002", spune Lucian Fărcaş, constructor.

Cei care şi-au cumpărat apartamente spun acum că nu sunt lăsaţi să intre în bloc. Înalta Curte de Casaţie i-a dat câştig de cauză fostului proprietar al terenului pe care a fost construit imobilul.

"La momentul de faţă e o clădire de aproximativ 2.000 de metri pătraţi cu 14 apartamente. El nu e pus în posesie, extrasele de CF sunt pe vechii proprietari. S-a pus singur în posesie şi şi-a pus paznici. La ora actuală nu putem intra în clădire", mai spune constructorul.

Constructorul se judecă acum cu proprietarul terenului pentru a-şi recupera cei 400.000 de euro pe care spune că i-a investit în imobil. Între timp, cei care şi-au cumpărat apartamente în bloc au depus mai multe plângeri penale pe motiv că nu sunt lăsaţi să intre în casele lor.

"Eu am aici un apartament şi nu mi se dă voie de câteva luni să urc în el. De câte ori vin nu mi se dă voie. Am sunat la poliţie, am făcut plângeri, nu se rezolvă nimic. Pe ce bază nu m-au lăsat dacă am nişte documente că am cumpărat apartamentul? De ce nu mă lasă să urc sus? Asta vreau să ştiu", a declarat Valeria Plăcintar, proprietar apartament.

Poliţiştii cercetează acum plângerile depuse în acest caz.

"Colocatarii au depus reclamaţii. Le-am depus la Penal pentru tulburare de domiciliu, ameninţări, tulburare de folosire a locuinţei. Avem 9 dosare în lucru şi le vom da soluţie legală", a declarat Valentin Souca, Şeful Poliţiei Gherla.

Avocatul Marius Luca, cel care îl reprezintă în instanţă pe proprietarul terenului, spune că acesta are dreptul să îi împiedice pe oameni să intre în apartamente.

"Clientul meu Ciurar Aurel Iuţu a câştigat întregul imobil compus din teren şi construcţii situat în Gherla în temeiul unei sentinţe civile 923 din 2011 pronunţată de Tribunalul Cluj, sentinţa irevocabilă prin respingerea căilor de atac, a apeluluii şi a recursului formulare de către părţile adverse", expică Marius Luca, avocat.

Avocatul spune că oamenii au ajuns în această situaţie din cauza unui fals realizat de executorul judecătoresc care a vândut terenul şi fundaţia la licitaţie.

"Domnul Ciurar a fost victima unei infracţiuni de fals comisă de fostul executor judecătoresc care a executat silit proprietatea, iar cel care a adjudecat a vândut către două societăţi comerciale", mai spune avocatul.

Avocatul mai spune că reprezentantul firmei constructoare ştia de situaţia juridică a imobilului.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: R. Râşnoveanu/L.Ersek

Comenteaza