Schimbare de clujeni în fruntea Uniqa. Pleacă Lăpușan, vine Coroiu

Schimbare de clujeni în fruntea Uniqa. Pleacă Lăpușan, vine Coroiu

Remus Lăpușan, numit recent președinte al companiei de stat Transgaz, a fost înlocuit de la cârma societății private de asigurări de viață Uniqa România.

Valentin Coroiu este CEO al Uniqa Asigurari de Viață după ce anterior ocupa funcția de director național de vânzări pentru canalul de vânzare propriu, din 2015. Anterior, din pozițiile de director și director adjunct, a coordonat activitatea sucursalei din Cluj, cea mai importantă ca volumu de vânzări.

“Este o provocare și o oportunitate de a adresa corect nevoile de protecție prin asigurare și experiență clienților în cele două companii ale Uniqa în România. Contez pe profesionalismul și calitatea echipei a cărei coordonare o preiau la începutul lunii august”, a declarat Valentin Coroiu.

Numirea acestuia are loc într-o etapă importantă pentru companie, marcată de pregătirea unui nou concept pentru asigurările de viață, ce adresează specific și relevant nevoile clienților. 

“Valentin Coroiu este un lider orientat către rezultate, cu un înalt grad de cunoaștere și înțelegere a principiilor Uniqa și pieței asigurărilor, dar și a importanței de a investi în pregătirea și dezvoltarea oamenilor din echipă. De-a lungul evoluției sale, a coordonat implementarea proiectelor importante de transformare a rețelei de vânzări”, spune Franz Weiler, CEO al grupului.

Remus Lăpușan, lider marcant al PSD Cluj, a fost ales în primăvară ca președinte al uneia dintre cele mai mari companii de stat din țară, Transgaz Mediaș, cu o capitalizare bursieră de 4,1 miliarde de lei și un profit net anual de o jumătate de miliard.

În vârstă de 48 de ani, Lăpușan este absolvent al Facultăţii de Electronică şi Comunicaţii, din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, și era director general al Uniqa Asigurări de Viaţă din 2011. Fostul preşedinte al PSD Cluj activa de trei ani în Transgaz, ca administrator provizoriu, printr-o decizie a acţionarilor.

El a fost numit inițial, alături de Nicolae Minea, la propunerea Ministerului Economiei, pentru patru luni, cu posibilitatea de prelungire pentru încă două. Lăpuşan e liderul consilierilor judeţeni ai PSD din consiliul judeţean. Transgaz este operatorul tehnic al sistemului naţional de transport al gazelor naturale.

Comenteaza