Schimbări de vară în Tetarom III

Schimbări de vară în Tetarom III
Compania Mader Logistik a renunţat la investiţia în parcul industrial de la Jucu, în schimb lucrează la o platformă logistică nemţii de la Karl Heinz Dietrich. Ambii operatori ajunseseră aici în principal pentru Bosch.

În parcul industrial Tetarom III, constructorii au ridicat noua fabrică a grupului Bosch, iar italienii de la De'Longhi au dat drumul şantierului pentru încă o unitate de producţie lângă fosta clădire Nokia, preluată tot de producătorul de electrocasnice.

În toamna anului trecut, conducerea Tetarom anunţa un prim satelit atras de investitorii vedetă Bosch şi De'Longhi: compania Mader Logistik care urma să realizeze un centru de logistică în vecinătatea investitorilor de la Jucu. Societatea prelua 8 ha de teren în parcul industrial, pentru o investiţie de 8 milioane de euro care ar fi creat 300 de locuri de muncă până în 2015, potrivit datelor transmise către administratorii Tetarom. Între timp, Mader a deis să renunţe la Jucu. "Cei de la Mader s-au retras, contractul a fost reziliat, iar terenul de 8 ha este disponibil pentru alţi investitori. Au participat la licitaţia pentru servicii pentru Bosch şi, fiindcă au câştigat cei de la Dietrich, Mader s-a retras. A fost o decizie a lor, deşi noi am încercat să îi convingem că va fi nevoie de astfel de operatori şi pentru alţi chiriaşi din Tetarom III", a explicat directorul societății Tetarom, Viorel Găvrea.

În schimb, compania germană Karl Heinz Dietrich (KHD), specializată în activităţi logistice, a dat drumul lucrărilor, a precizat Găvrea. Reprezentanţii companiei germane au semnat în ianuarie un contract cu Consiliul Judeţean Cluj, care administrează parcurile Tetarom. Compania a anunţat o investiţie de 5 milioane de euro într-o primă etapă, care ar urma să crească în fazele următoare până la 12-15 milioane de euro. KHD România anunţa la venirea la Cluj că va participa şi la licitaţiile de servicii ce privesc Bosch, dar că îşi va derula propria afacere, care nu va depinde direct de concernul german.

Grupul Bosch a finalizat construcţia, însă nu a anunţat o dată privind inaugurarea facilităţii, potrivit conducerii Tetarom. La Cluj, grupul dezvoltă un nou centru de producţie pentru fabricarea şi dezvoltarea de unităţi electronice de comandă destinate industriei auto. Într-o primă etapă, cea care se va încheia la sfârşitul anului 2013, sunt prevăzute investiţii de 77 de milioane de euro. Clădirile construite vor acoperi o suprafaţă totală de 38.000 mp. De-a lungul următorilor ani, locaţia urmează să fie extinsă, susţin reprezentanţii grupului. Conform datelor stabilite prin contractul negociat, compania germană a preconizat în Tetarom III o investiţie pe 20 ha.

Tot în Tetarom III, De'Longhi derulează lucrările pentru noua fabrică, ce se ridică în vecinătatea fostei unităţi Nokia preluate tot de producătorul de aparate electrocasnice. Noua unitate are ca termen de finalizare începutul anului viitor. La final de 2013, De'Longhi va ajunge la 300 de angajaţi în fabrica de la Cluj, conform planurilor anunţate de reprezentanţii companiei. Unitatea preluată de la producătorul de telefoane şi noua fabrică în curs de realizare sunt proiecte independente în acest moment, urmând ca după ce clădirea nouă devine funcţională aceasta să opereze ca furnizor pentru fabrica existentă.

Comenteaza