Scumpirea de carburanți și RCA stârnesc proteste în rândul transportatorilor

Scumpirea de carburanți și RCA stârnesc proteste în rândul transportatorilor
| Foto: zoltan-csongor sipos

Transportatorii anunţă proteste în toată țara după scumpirea carburanţilor şi a poliţelor RCA. Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) solicită Guvernului o întâlnire urgentă pentru aplicarea soluţiilor necesare redresării şi stabilizării transporturilor rutiere autohtone.

Transportatorii vor protesta în toată țara pentru nemulțumirile legate de prețul carburanților și al polițelor RCA.

Potrivit FORT, preţul mediu al benzinei şi motorinei s-a majorat în medie cu 100 euro/tonă în ultimele 30 de zile, în completarea „tabloului sumbru al dezastrului economic ce afectează toate sectoarele de activitate, lovite deja crunt de tarifele la energie, scumpirile materiei prime şi lipsa lichidităţilor.

„Transporturile rutiere se confruntă deja cu o serie de probleme nerezolvate, iar apele fierb în rândul firmelor de transport care se zbat să se mentină în piaţa serviciilor de transport de mărfuri şi pasageri. În ţară, disperarea unor transportatori a condus la utilizarea CLU (păcură) în locul motorinei tradiţionale ca şi soluţie pentru situaţia economico financiară creată de contextul actual”, transmite FORT.

Asigurările la mașini, preț dublu în 6 luni

Reprezentanţii federaţiei arată că tarifele RCA s-au dublat în ultimele 6 luni, în frontiere se pierde timp preţios în cozi kilometrice, „în timp ce problematica abuzurilor ANAF în raport cu diurnele acordate şoferilor nu s-a rezolvat încă în Parlament şi toate acestea, pe fondul unei presiuni uriaşe din partea Uniunii Europene pentru eliminarea transportatorilor români din rândul prestatorilor de servicii intracomunitare”.

Transportatorii anunţă din nou proteste în toată ţara solicitând patronatului organizarea unor manifestaţii publice la care să se alăture toate categoriile de consumatori de carburanţi şi implicit persoanele fizice, afectate în egală măsură de aceleaşi probleme.

Transportatorii vor o întâlnire de lămurire cu cei de la Guvern

„Federaţia Operatorilor Români de Transport – FORT solicită Guvernului o întâlnire urgentă pentru aplicarea soluţiilor necesare redresării şi stabilizării transporturilor rutiere autohtone, acestea având o influenţă istorică în produsul intern brut al României. FORT mizează pe faptul că, în actuala conjunctură guvernamentală, dialogul constructiv şi soluţiile aplicate urgent vor înlocui indolenţa autorităţilor statului din trecutul apropiat”, au mai transmis reprezentanţii transportatorilor.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza