Se fac angajări serioase la Cluj pentru o multinaţională. "Aici găsim resurse"

Se fac angajări serioase la Cluj pentru o multinaţională.
Cel mai mare producător de software şi de tehnologie pentru afaceri la nivel mondial îşi triplează efectivele la Cluj.

SAP a anunţat că îşi triplează numărul de angajaţi de la Cluj. Momentan, în birourile din Cluj Businees Center lucrează 30 de persoane, "Clujul l-am considerat a fi o zonă în care am putea găsi cât mai multe resurse", a declarat Gheorghe Olteanu, directorul SAP Nearshore Center România.

Program de pregătire pentru angajaţi

Una dintre cele mai importante calităţi ale celor care doresc să aplice pentru o slujbă la SAP este să cunoască limbi străine. "În Cluj ne-am orientat spre cei care fac consultanţă în domeniul funcţional din două motive: aceştia sunt cei care merg la client, deci au nevoie de contact direct cu clientul, şi iarăşi un element foarte important, el trebuie să cunoască limba clientului, limba germană. Clujul l-am considerat a fi o zonă în care am putea găsi cât mai multe resurse care să aibă această capacitate de a vorbi cu clientul direct în firma germană", a precizat Gheorghe Olteanu. Nu se caută doar vorbitori fluenţi de germană, ci şi de engleză. În plus, viitorii angajaţi trebuie să aibă experienţă între 3 şi 5 ani, dar se caută şi absolvenţi. Domeniile de interes sunt logistic, al producţiei, al transportului şi oameni care cunosc foarte bine procesele de business.

Firma derulează un program de pregătire pentru angajaţi de şase luni. Primele trei luni sunt dedicate învăţării, astfel încât angajatul să ştie modul de implementare, iar următoarele trei luni, studiului intens pentru obţinerea unui certificat SAP. În final, proaspătul angajat face un program de rent-up, pentru a putea munci alături de profesionişti.

Clujul - perfect pentru dezvoltarea companiei

"Aş zice că este locul potrivit pentru că aici aveţi toate ingredientele pentru a avea o afacere în România şi în Europa de Est. Nu văd alte oraşe din Europa de Est cu toate utilităţile în acelaşi loc. Avem oameni pregătiţi şi universităţi bune. Cercetarea, dezvoltare şi domeniul IT sunt elementele cheie ale dezvoltării noastre", a declarat Emil Boc.

Angajările vor continua până în anul 2016. Firma SAP are sedii în principalele oraşe ale României: Cluj, Timişoara, Bucureşti. Aceştia oferă consultanţă pentru implementarea proiectelor IT, fiind liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business şi tehnologie.

 

Etichete
Comenteaza