News alert Se face? Metroul din Cluj are și semnătura Ministrului Transporturilor

Se face? Metroul din Cluj are și semnătura Ministrului Transporturilor

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, a anunțat, miercuri seara, semnarea protocolul de colaborare pentru construcția metroului clujean.

Protocolul pentru construirea metroului din Cluj are acum și semnătura Ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, după cele ale primarului din Cluj-Napoca, Emil Boc, și a celui din Florești, Bogdan Pivariu.

"Am semnat astăzi protocolul de colaborare pentru construcția metroului de la Cluj-Napoca și Florești. Ministerul Transporturilor va finanța prin PNRR acest proiect! Primăriile Cluj-Napoca și Florești se vor ocupa de licitația pentru proiectarea și execuția acestui proiect, dar și de implementarea contractului", a declarat Sorin Grindeanu.

Traseul metroului va avea 21 de km, cu 19 stații. Din estimările preliminare, va transporta până la 164.000 de călători pe zi în anul 2030.

Lucrările de bază pentru primele 9 stații trebuie încheiate până în anul 2026, perioadă în care acestea pot fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Planul Urbanistic Zonal al metroului are și avizul de principiu al Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Consiliului Judeţean Cluj.

Comenteaza