Se închid Facebook și Instagram în Europa? Anunțul companiei lui Mark Zuckerberg

Se închid Facebook și Instagram în Europa? Anunțul companiei lui Mark Zuckerberg

Meta, compania-mamă a Facebook și Instagram, a anunțat că aceste două servicii ar putea fi închise în Europa din cauza legislației privind protecția datelor consumatorilor.

Ascuns în Raportul Anual depus de Meta, părintele Facebook, către autoritatea de reglementare din SUA (SEC), se află avertismentul companiei că platformele Facebook şi Instagram ar putea fi oprite pentru utilizatorii europeni.

Precizarea vine în condiţiile în care, în prezent, legile europene pentru protecţia datelor nu permit Meta să păstreze datele europenilor pe servere din SUA, scrie CityAM.

Meta susţine că abilitatea companiei să proceseze datele din diferite ţări este crucială pentru business, atât la nivel operaţional, cât şi pentru vânzarea de reclame, un segment semnificativ din venitul gigantului american.

Legile europene pentru protecţia datelor reglementează păstrarea datelor din UE sub jurisdicţia UE.

„Dacă nu vom putea transfera datele între ţările şi regiunile în care operăm, sau dacă suntem restricţionaţi în a transmite date între produsele şi serviciile noastre, ar putea fi afectate atât abilitatea noastră să furnizăm acele servicii, cât şi modul în care am putea furniza acele servicii şi abilitatea noastră să targetăm reclamele”, a scris Meta în raport. „Cel mai probabil, nu vom putea oferi în Europa cele mai importante produse ale noastre, precum Facebook sau Instagram”.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza