Se îngroaşă gluma la Clujana

Se îngroaşă gluma la Clujana
Se îngroaşă gluma la fabrica de încălţăminte Clujana, ultima rămasă neprivatizată din întreg judeţul. După scandaluri şi acuze de fraudă ori delapidări, unul dintre foştii directori va fi dat în judecată şi pentru că a folosit fără drept maşina de serviciu.

Acţionarii Clujana - în fapt, Consiliul Judeţean, care deţine 93% dintre participaţii - decid la următoarea adunare generală acţionarea în instanţă a fostului director Radu Ţărmure pentru consum nejustificat de combustibil cu care ar fi alimentat maşina de serviciu între octombrie 2010 şi martie 2012. În total acţionarii cer de la fostul director o sumă de peste 23.600 de lei.

Radu Ţărmure şi-a dat demisia din funcţie în 1 aprilie anul trecut. "Aşa am considerat eu; sunt motive personale", a explicat el atunci, pentru ziuadecj.ro. "Sunt doi ani de când am fost numit, am considerat că ajunge", a adăugat el. Întrebat dacă îşi reproşează ceva ca manager al fabricii, Ţărmure a răspuns "ce am ştiut, am făcut".

Un audit al Curţii de Conturi încheiat în 20 august anul trecut arată că societatea le-a acordat directorilor generali şi membrilor consiliului de administraţie salarii şi respectiv indemnizaţii, în cuantum mai mare decât cele prevăzut în lege. Raportul arată şi că fostul director, Radu Ţărmure, a ridicat din casieria unităţii, cât timp a fost director, o sumă de peste 111.000 de lei, sumă din care restituise doar 95.000 de lei. " Această sumă a fost restituită cu întârziere, documentele au fost prezentate cu întârziere, motiv pentru care, Curtea de Conturi a procedat la calcularea unor penalităţi de întârziere în cuantum de 121.443 lei", arată raportul.

 

Comenteaza