Video Se mișcă lucrurile pe A10 Sebeș - Turda. A început mutarea stâlpilor care blocau unul din nodurile rutiere

Se mișcă lucrurile pe A10 Sebeș - Turda. A început mutarea stâlpilor care blocau unul din nodurile rutiere
| Foto: captura video

A început relocarea stâlpilor de înaltă tensiune, unul dintre blocajele invocate de către constructor care practic îl împiedica să termine lucrările la pasajul peste calea ferată din Alba Iulia, unul dintre punctele critice ale lotului.

Chiar dacă este puțin probabil ca lotul 1 al Autostrăzii 10 Sebeș - Turda să fie terminat integral până la 30 noiembrie, există vești bune, scrie Ziarul Unirea. Miercuri a început relocarea celor doi stâlpi de înaltă tensiune care îl împiedicau pe constructor să termine lucrările la pasajul peste calea ferată. 

Deținătorul liniei electrice aeriene, Electrica, a făcut în primăvară demersuri pentru deblocarea situației, iar autorizația de construire a fost eliberată la 1 iulie, astfel că stâlpii vor fi mutați. Se dorește finalizarea lucrării în cursul acestei luni. Odată relocați stâlpii, italienii de la Impresa Pizzarotti vor avea câmp liber să avanseze rapid cu construcția pasajului peste calea ferată și a nodului rutier Alba Iulia Nord.

În zona viitorului nod rutier Alba Iulia Nord, breteaua care face legătura cu sensul giratoriu existent a fost deja conectată la acesta şi a fost turnat primul strat de asfalt. 

Lotul 1 al A10, de 17 km, este executat de asocierea Impresa Pizzarotti & Pomponio Construcții și are un stadiu fizic de 90%. Execuția loturilor 1 și 2 a demarat în 2014, acestea urmând să fie gata în noiembrie 2020. Loturile 3 și 4 ale A10 au fost date în circulație în 2018.

loading...
Comenteaza