Se modernizează rețeaua de gaz din zona Dej – Gherla. Pe ce străzi vor fi lucrări

Se modernizează rețeaua de gaz din zona Dej – Gherla. Pe ce străzi vor fi lucrări
Lucrările programate în Cluj se vor axa pe localitățile din nordul județului | Foto: Delgaz Grid

Patru proiecte de investiţii, de 4,5 milioane de lei, sunt planificate pentru acest an în judeţ. Cele mai ample lucrări se vor derula la Dej, Gherla, Pădureni şi Viişoara. Toate proiectele vizează înlocuirea conductelor şi branşamentelor de gaze naturale.

„Investim an de an sume considerabile pentru modernizarea reţelelor, aceste lucrări fiind prioritare pentru noi. Punem în prim plan creşterea siguranţei şi a calităţii serviciului de distribuţie a gazelor naturale”, spune Ferenc Csulak, director general al Delgaz Grid.

În Dej compania îşi propune un proiect de investiţii care urmăreşte înlocuirea de conducte şi branşamente pe 1,7 km pe Dealul Florilor, străzile Clopoţeilor, Brânduşei, Ciceului şi Merilor. Alt proiect vizează înlocuirea reţelei pe 2 km pe străzile Hăşdăţii, Iazului, Câmpului, Ciocârliei din Gherla.

Lucrări de modernizare sunt prevăzute şi pentru localităţile Pădureni şi Viişoara, unde vor fi înlocuiţi 4 km, respectiv, 11 km de conducte şi branşamente. Investiţiile prevăzute pentru 2019 de Delgaz Grid sunt de 180 milioane de lei. La nivelul companiei vor fi modernizați 350 km de conducte şi de branşamente de gaze.

Compania de distribuție din cadrul grupului german E.ON operează o reţea de gaze naturale de 22.650 km în 20 de judeţe din nord-vest, printre care și Cluj, precum şi o reţea de electricitatede 81.500 km în şase judeţe din Moldova. E.ON a investit 1,6 miliarde de euro în modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2 miliarde.

Comenteaza