Se schimbă modificarea la mall. Iulius a dublat timpul de parcare gratuită

Se schimbă modificarea la mall. Iulius a dublat timpul de parcare gratuită

Conducerea complexului comercial din cartierul clujean Gheorgheni a luat decizia de a extinde de la 1 la 2 ore perioada de parcare gratuită la Iulius Mall Cluj (IMC).

“S-a extins la două ore timpul de parcare gratuită la Iulius. Și-au dat și ei seama că o oră era ridicol, plus că mereu era cu probleme sistemul de taxare și se făceau cozi de zeci de metri la barieră. Am și pățit să mă taxeze fără să depășesc ora gratuită”, a relatat un șofer, pe grupul Info Trafic Județul Cluj.

Reprezentanții IMC au menționat că tichetul de parcare va trebui validat înainte ca șoferul să se îndrepte către autoturismul său pentru a părăsi incinta, lucru care îi nemulțumește însă pe conducătorii auto. “Trebuie să stau la rând la parcomat, să le ating ecranul, să mă sufle în gât 15 persoane până plătesc, să stau pe gânduri, oare am stat peste termen”, spune alt șofer clujean.

IMC a reintrodus taxarea mașinilor care parchează aici după ce aceasta a fost suspendată în perioada stării de urgență decretate în țară. La înființarea taxei, în februarie, clienții erau grupați în trei tabere: împotrivă - spuneau că se vor crea blocaje și scăderi de încasări; de acord cu noul regulament, în ton cu alte complexuri; cu propuneri de îmbunătățire a accesului la parcare.

Inițial IMC taxa parcarea cu 3 lei / ora după intervalul de 60 de minute considerat ca access general pentru deplasarea în complex, la care se adăugau 60 de minute pentru cei care merg la hipermarket, la film sau își spală mașina acolo.

1 din 3 clienți ar fi dispuși să plătească pentru un abonament de parcare privată chiar și 150 lei/lună, dacă acest serviciu ar fi disponibil și dacă ar locui în proximitatea unui centru comercial, conform unui studiu realizat de Reveal Marketing și Tritech.

Acesta a vizat comportamentul subiecților din mediul urban privind facilitățile de parcare oferite de centrele comerciale în orașele cu peste 100.000 de locuitori, realizat în perioada 10-15 iunie.

Comenteaza