Se scumpesc legumele VIDEO

Se scumpesc legumele VIDEO
Specialiştii estimează că în Judeţul Cluj legumele de primă cultură, precum ceapa, spanacul şi salata se vor scumpi. Producătorii susţin că iarna grea şi cantităţile imense se zăpadă căzute sunt cauzele care pot arunca în aer preţul produselor. Comercianţii clujeni s-ar bucura de o creştere a preţurilor, dar ei susţin că au incă rezerve suficiente de legume din recolta de anul trecut.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură sunt optimişti şi spun că la nivelul judeţului Cluj,se vor scumpi doar legumele de primă cultură cum ar fi ceapa, spanacul sau salata.

„Din cauza condiţiilor climatice şi a dezastrelor care s-au produs, în judeţul Cluj au fost mai puţine şi nu cred că vor influenţa semnificativ creşterea preţurilor", spune şeful Direcţiei Agricole Cluj, Grigore Onaciu.

Producătorii clujeni spun că deocamdată au rezerve suficiente, dar că scumpirea legumelor ar fi benefică pentru ei. Vezi ce spun aceştia, în materialul video

Specialiştii în domeniu afirmă că posibila criză a legumelor se va simti mai acut în sudul ţării şi spun că importurile ar putea să crească semnificativ în acest an.

Reporter: Ştefan Păşcuţă
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza