Se scumpeşte gazul VIDEO

Se scumpeşte gazul VIDEO
În prag de sezon rece, se scumpeşte gazul metan, lucru care duce la scumpiri în lanţ. Consumatorii industriali vor plăti, din octombrie, cu 8 la sută mai mult pentru gazele consumate, iar acest lucru se va reflecta inclusiv în preţul pâinii.

"Din fericire legislaţia îi protejează, populaţia nu va fi afectată sub nici un motiv. Asta direct. Însă indirect...", spune Silvia Vlăsceanu, directorul general al Asociaţia Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE).

Preşedintele Rompan, Aurel Popescu, explică cum preţul majorat al gazelor va influenţa preţurile: "Noi coacem pâinea 80 % cu gaze. Eu nu inteleg de ce fac treaba asta. Pentru pâine dădeau gaze româneşti, terminau totul".

 

Preţul gazelor a fost majorat deja la 1 iulie, însă tarifele vor mai creşte cu până la 30 la sută pentru consumatorii industriali. Majorarea tarifelor la gaze a fost convenită de Guvern, după discuţii cu experţii Fondului Monetar Internaţional şi va apărea şi în scrisoarea de intenţie pe care Cabinetul Boc o va trimite organismului financiar.

Etichete
Comenteaza