Se taie sau nu se taie. Ce spune Teodorovici

Se taie sau nu se taie. Ce spune Teodorovici
| Foto: activenews.ro

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a vorbit, într-o emisiune tv, despre zvonul că ar urma reduceri de salarii sau de personal în sectorul public.

Eugen Teodorovici a declarat în cadrul unei emisiuni, la Antena 3, că nu există vreun plan de reduceri de salarii şi pensii, iar la Finanţe scopul este acela de majorare a salariilor, dar menţierea aceluiaşi buget de cheltuieli.

"Categoric nu (nr.: nu se taie salariile şi pensiile). La Finanţe legea salarizării prevedea câte o pătrime până în 2022. La Finanţe aş dori să pot să dau anul acesta ce era până în 2022, dar să rămân în acelaşi buget. Cu alte cuvinte să am oameni bine plătiţi în aceeaşi bani. Dacă eu pot să am oameni plătiţi să nu plece din finanţe în afara sectorului. Pentru că ei ţin această economie", a declarat ministrul Eugen Teodorovici, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Discuţiile au loc în contextul în care vicepreședintele USR Vlad Alexandrescu a publicat pe Facebook un document al Ministerului Finanțelor și spune că Guvernul pregătește disponibilizări sau tăierea salariilor.ă instituțiilor publice în care se cere reducerea cheltuielilor pentru a se încadra în limitele bugetare aprobate.

"Guvernul PSD-ALDE pregătește concedieri și tăierea salariilor din sectorul public.

Măsurile fiscale și economice inconștiente adoptate de către guvernarea PSD-ALDE în ultimii doi ani, sub oblăduirea infractorilor Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, au creat o criză bugetară majoră. Cheltuielile sunt în creștere, iar veniturile nu reușesc să țină pasul. Promisiunile electorale populiste și măsurile fiscale care avantajează companiile și instituțiile camarilei politice de la București și ale baronilor din teritoriu riscă să creeze un colaps bugetar în toamnă. În fața unei astfel de crize, Orlando Teodorovici a trimis tuturor instituțiilor publice din țară, inclusiv instituțiilor de cultură și a institutelor de cercetare, o notificare prin care cere, în mod expres, „reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale”. Practic, instituțiile publice, inclusiv teatre, spitale, școli și centre de cercetare, sunt avertizate de Orlando Teodorovici că trebuie să impună o austeritate cruntă, totul pentru ca bugetul fantasmagoric adoptat în primăvară, cu o întârziere de aproape jumătate de an, să nu ducă la deficite bugetare galopante. (...) După ce au adoptat pensii speciale și au crescut indemnizațiile demnitarilor, guvernarea PSD-ALDE amenință acum cu tăieri de salarii și concedieri în sectorul public. Din informațiile primite din instituțiile publice, fondul de salarii are lipsă în lunile septembrie și decembrie, din pricina "trimestrializării", o inovație marca Valcov", a scris senatorul USR, pe Facebook.

 

 

 

Comenteaza