Secretele contractului cu Bechtel ies la iveală VIDEO

Secretele contractului cu Bechtel ies la iveală VIDEO
Secretele contractului încheiat în 2004 de statul român cu Bechtel vor ieşi în scurt timp la iveală. Le vom afla până la finalul lunii iulie, a promis ministrul pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova. Ordinul de desecretizare a contractului fost publicat deja în Monitorul Oficial.

Dan Şova a afirmat că înţelegerea cu Bechtel are câteva mii de pagini. "Contractul cu Bechtel s-a desecretizat. Acum zece zile s-a publicat în Monitorul Oficial ordinul de desecretizare. Acum se fac scan-uri după documente. Sunt câteva mii de pagini şi vor fi puse pe site. Nu ştiu când va avea loc, dar mai repede de 30 iulie", a spus Şova.

Pentru democrat-liberali, însă, sunt mai importante faptele lui Dan Şova, decât ceea ce spune acesta.

"Pe mine mă interesează mai puţin ce spune domnul Şova şi mă interesează mai mult ce face domnul Şova. Şi ce a făcut acest ministru în doi ani? Nimic. Eu aştept de la domnul Şva să vină să facă pentru clujeni, pentru transilvăneni ceea ce a primis, să finalizeze Autostrada Transilvania", a spus senatorul PDL de Cluj Alin Tişe.

Nici social-democraţii nu ştiu ce secrete ascunde contractul cu Bechtel. "Ceea ce este cert, este că domnul Dan Şova este unul dintre primii miniştri care îşi respectă cuvântul. A promis de la începutul mandatului că va face lumină în cadrul acestui contract", spune deputatul PSD Aurelia Cristea.

Clauza de reziliere din contract ar putea fi una dintre informaţiile importante pe care le vom afla după publicarea contractului cu Bechtel.

"Am mai văzut desecretizări din acestea din care nu am aflat nimic", spune jurnalistul ZIUA de Cluj Valentin Mălăescu. "Totuşi, am putea afla cât a fost clauza de reziliere a contractului. Asta este cel mai important; ar fi interesant de aflat cât au costat utilajele care au stat în perioada asta, pentru că s-a plătit enorm doar pentru faptul că stau utilajele, cât au costat conservarea lucrărilor".

Ministrul Dan Şova a precizat că paginile documentului urmează să fie publicate pe site-ul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine până la sfârşitul lunii iulie.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza