Șefa de la Autostrăzi: Avem nevoie de peste 1.000 de ingineri. România va fi un șantier deschis

Șefa de la Autostrăzi: Avem nevoie de peste 1.000 de ingineri. România va fi un șantier deschis

Directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță, a spus că, peste trei ani, "România va fi un șantier deschis" și că este nevoie de ingineri pentru lucrările din Transilvania, Moldova și din sudul țării. 

"Peste trei ani România va fi un șantier deschis, în toate provinciile istorice. Moldova va fi toată în șantier. Transilvania va fi în șantier. Sibiu – Piteși va fi în lucru. Cu cine lucrăm? Suntem pregătiți să înfruntăm aceste mari șantiere și să le ducem în termen scurt la capăt? (...) Noi avem nevoie de peste 1.000 de ingineri în următorii ani. Îi invit cu drag pe absolvenții de licee să vină spre o meserie frumoasă, spre o meserie care face istorie. Nu vă mai complicați cu facultăți care după vă dau bătăi de cap la găsirea unui loc de muncă, veniți la facultățiile de Construcții - aveți locul de muncă asigurat" a declarat Mariana Ioniță, director general al CNAIR, la conferința organizată de către Universitatea Tehnică de Construcții București, dedicată tinerilor absolvenți de liceu.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a transmis printr-un mesaj video că România are nevoie de proiectanți, de ingineri și i-a încurajat pe absolvenții de liceu să se înscrie la Construcții.

"Eu nu am făcut construcțiile, dar mi-aș fi dorit pentru că este un domeniu cool, un domeniu de viitor, un domeniu unde veți găsi job și de care e multă-multă nevoie în România în următorii 10-20-30 de ani" a spus Cătălin Drulă.

Începând cu anul trecut, CNAIR a încheiat protocoale de colaborare cu universitățile tehnice de construcții din Iași, Cluj, Timișoara și București.

Comenteaza