Șefii societăților de asigurări și pensii private, arși la buzunare

Șefii societăților de asigurări și pensii private, arși la buzunare

Directori ai companiilor de asigurare Euroins, NN și Metropolitan au primit amenzi din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Consiliul ASFa decis, în urma controalelor efectuate de către departamentele de specialitate din cadrul instituției, aplicarea mai multor sancțiuni unor entități care activează pe piața asigurărilor și pe piața pensiilor private.

Ca urmare a derulării controlului periodic la Euroins România, ASF a decis sancționarea societății cu amendă de 500.000 lei pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretențiile de despăgubiri și plata cu întârziere a unor dosare de daună.

În urma analizării rezultatelor acțiunii de control periodic efectuat la NN Asigurări de Viață, ca administrator al NN Activ și NN Optim, Anna Natalia Grzelonska, director general, a fost sancționată cu amendă contravențională de 4.000 lei și cu avertisment scris.

Aspectele constatate au vizat investigarea în mod necorespunzător a motivelor pentru care actele individuale de aderare au fost recepționate cu întârziere și actualizarea deficitară a informațiilor privind participanții. În sarcina societății au fost dispuse măsuri cu scopul îmbunătățirii procedurilor de lucru.

Consiliul ASF a decis, ca urmare a controlului periodic efectuat la Metropolitan Life, în calitate de administrator al acestui fond de pensii, sancționarea cu amendă contravențională în cuantum de 2.500 lei și acordarea unui avertisment scris directorului general Oana Viorica Velicu.

Sancțiunea a fost aplicată, în principal, pentru aspecte privind actualizarea necorespunzătoare a informațiilor privind participanții. În sarcina societății au fost dispuse și măsuri cu scopul îmbunătățirii procedurilor de lucru.

 

Comenteaza