Șeful ANPC și-a pus la dispoziție numărul personal de telefon pentru pasagerii zborurilor Blue Air anulate

Șeful ANPC și-a pus la dispoziție numărul personal de telefon pentru pasagerii zborurilor Blue Air anulate

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, și-a pus la dispoziție numărul personal de telefon pentru a putea comunica cu pasagerii români afectați din cauza zborurilor Blue Air anulate.

Horia Constantinescu și-a publicat numărul de telefon pentru ca cei afectați de zborurile anulate de compania Blue Air să-i poată semnala, prin mesaje, locul și situația concretă în care se află, pentru a putea fi ajutați. 

"0745999111 este numărul folosit de mine pentru a comunica 24/24, chiar si înafara orelor de program cu toti consumatorii aflați in situații dificile raportate la activitatea companiei BLUEAIR!

Va rog sa nu sunați!!! SCRIETI-MI!!! Nu pot vorbi la telefon continuu, dar pot direcționa mesajele!", a transmis președintele ANPC, Horia Constantinescu, pe pagina sa de Facebook.

ANPC a anunţat miercuri că a transmis o adresă oficială, cu caracter urgent, către Blue Air, prin care se solicită companiei prezentarea unei situaţii clare a zborurilor anulate, pentru toată perioada anunţată, cu toate detaliile necesare pentru a se putea interveni, în mod proactiv (rute, orar, număr de pasageri afectaţi, măsurile pe care le-a prevăzut compania pentru a respecta prevederile Regulamentului CE nr. 261/2004 etc.)
 
Conform prevederilor Regulamentului CE nr. 261/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 11 februarie 2004, de stabilire a unor norme comune în materie de compensare şi de asistenţă a pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare şi a anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 295/91, pasagerii aflaţi în situaţiile menţionate au dreptul de a li se oferi gratuit următoarele: mese şi băuturi răcoritoare, direct proporţionale cu timpul de aşteptare şi cazare hotelieră, în cazul în care este necesară o şedere de una sau mai multe nopţi sau una suplimentară faţă de cea prevăzută de pasager.

Peste 2.000 de pasageri români afectați de anularea zborurilor au apelat deja la serviciile consulare pentru a se întoarce în țară.

Compania Blue Air a anunţat marţi sistarea tururor zborurilor programate să decoleze de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022, după ce Administraţia pentru Fondul de Mediu a dispus blocarea conturilor sale, din cauza unor datorii de peste 28 de milioane de lei, reprezentând valoarea a 54.230 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021. 

Comenteaza