Șeful Napolact, trimis de olandezi să le conducă afacerile din Spania

Șeful Napolact, trimis de olandezi să le conducă afacerile din Spania
Primarul Emil Boc și managerul Cornel Cărămizaru, la un eveniment de inaugurare | Foto: Emar Gemmeke

Cornel Cărămizaru, managing director în cadrul FrieslandCampina (FSC) România Cluj, a fost trimis să conducă businessul grupului din Spania şi Portugalia.

Astfel, de la o piaţă de 19 milioane de locuitori, Cărămizaru pleacă pe pieţe cu 57 de milioane de locuitori, conform ZF. Cornel Cărămizaru, 44 de ani, manager român care conducea businessul local al grupului olandez, a fost numit managing director pe filialele din Spania şi Portugalia ale FSC, funcţie pe care o ocupă începând cu 1 octombrie.

Napolact a fost dizolvată ca societate - nu și ca brand - prin înglobarea sa în FSC România, parte a grupului olandez. În 2006, Napolact a vândut fondului de investiţii Morava, cu 4,2 milioane de euro, spaţiile sale de pe Bd. 21 Decembrie din Cluj-Napoca, unde funcţiona principala fabrică, şi s-a mutat pe Calea Baciului.

Fostul sediu a fost demolat de noul proprietar, locul fiind lăsat liber pentru un supermarket, sedii de birouri, locuințe. Fabrica din Huedin şi-a încheiat activitatea în 2008, divizia de îngheţată a fost vândută grupului Unilever, iar unitatea de producţie de la Ţaga şi-a închis porţile, fiind luată ulterior în administrare de către fermierii clujeni.

Comenteaza