Semne bune la bursă, după o perioadă neagră. Banca Transilvania a urcat cu 5%

Semne bune la bursă, după o perioadă neagră. Banca Transilvania a urcat cu 5%

Acțiunile Băncii Transilvania (BT) Cluj s-au apreciat marți considerabil la Bursa de Valori București (BVB).

Toate cele 17 acţiuni ale indicelui principal BET al BVB au fost pe plus, rulajul pe acţiuni, de 88 de milioane de lei, fiind în creştere faţă de media anului, de 59 de milioane, conform ZF. Prin prisma indicelui principal BET, BVB s-a apreciat marţi cu 4% şi a atins cea mai ridicată valoare din ultimele patru săptămâni, respectiv 8.020 de puncte, arată datele publicate la BVB.

Nici lichiditatea, de 84 de milioane, nu a lăsat de dorit în contextul în care a fost cu 42% peste media anului. BVB a fost susţinută atât de dinamica pozitivă a indicilor bursieri de pe pieţele externe, cât şi de faptul că marii investitori din România sunt prezenţi în aceste zile la cumpărare, ceea ce susţine şi cotaţia acţiunilor.

Prin urmare, la doar o şedinţă după ce a raportat că fondurile de pensii ale NN au depăşit reperul de 10% din capitalul social, BT s-a apreciat cu până la 7% pe timpul şedinţei de tranzacţionare. Ulterior, închiderea a prins BT cu un preţ mai mare cu 5%, la 1,88 lei acțiunea, şi o lichiditate de 23 milioane de lei.

Comenteaza