Sfaturile pentru clujeni ale unui român ajuns la Facebook

Sfaturile pentru clujeni ale unui român ajuns la Facebook
Cea mai mare reţea de socializare din lume face recrutări printre români. În acest scop, compania deţinută de celebrul Mark Zuckerberg l-a trimis în ţară pe Andrei Alexandrescu, cercetător în cadrul Facebook.

Potrivit informaţiilor furnizate de acesta pentru ZIUA de CLUJ, posturile se adresează oricărui programator talentat. Cei interesaţi pot accesa site-ul Facebook.com/careers, după care intră pe “Software Engineering”. Pe lângă cele 12 posturi permanente oferite românilor, Facebook le dă şi studenţilor o şansă. Aceştia se pot înscrie la un stagiu de vară, de trei luni, la sediul companiei din Statele Unite. “De pe Facebook.com/careers, studenţii trebuie să selecteze «University» şi de acolo una din poziţiile «Interns» care-i interesează. Un stagiu durează trei luni, după care studentul se întoarce să termine şcoala. La sfârşitul şcolii un intern poate să facă, bineînţeles, orice vrea, dar, dacă preferă să se reîntoarcă la Facebook pentru o poziţie permanentă, are avantajul că este cunoscut în firmă”, explică Alexandrescu.

 

 El îi sfătuieşte pe români să nu se înscrie decât pentru posturile de software engineer (programator), deoarece vizele pentru celelalte posturi sunt greu de obţinut. Angajatul român de la Facebook dă câteva ponturi compatrioţilor interesaţi să lucreze aici. “Şcoala este importantă! Sunt la Facebook programatori excepţionali care s-au lăsat de facultate. Din păcate, aceştia sunt americani. Un candidat străin trebuie să aibă facultate de profil din mai multe motive, legate de obţinerea vizei, de riscul şi cheltuielile asumate de firmă. Procesul de interviu este extrem de dur, aşa că recomand cu căldură o pregătire temeinică în algoritmi şi în structurile fundamentale. Mai sugerez rezolvarea «Puzzles» de pe pagina de cariere menţionată mai sus”, a precizat Alexandrescu.

 

Comenteaza