Sindicaliştii din finanţe şi administraţie se răfuiesc cu preşedintele ANAF

Sindicaliştii din finanţe şi administraţie se răfuiesc cu preşedintele ANAF
Angajaţii din direcţia de finanţe din Cluj s-au alăturat joi acţiunilor de protest din faţa Ministerului Finanţelor Publice, împotriva comportamentului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Diaconu, pe care îl consideră abuziv, şi a presiunilor exercitate asupra angajaţilor din teritoriu.

„Colegii din toată ţara vor întrerupe lucrul cu publicul şi vor protesta în faţa administraţiilor judeţene ale finanţelor publice. În spirit de solidaritate, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică Locală Sed Lex susţine acţiunea colegilor noştri din finanţe. În cadrul ANAF ne aflăm în fața unui abuz fără precedent, prin care legea bunului plac înlocuiește legea în vigoare. Dacă acțiunea de pedepsire și răzbunare îndreptată împotriva celor care au avut curajul să protesteze în 3 noiembrie nu va fi exemplar pedepsită de instituțiile statului, toți salariații ANAF vor înțelege că bunul plac al celor care ne conduc este mai presus de lege.
 
Acțiunile de represiune ale președintelui ANAF nu au ca scop doar pedepsirea angajaților pentru participarea la o acțiune de protest, miza este una mult mai periculoasă pentru viitor, pentru că președintele ANAF dorește să fie clar pentru toată lumea că nu este dispus să piardă sub nicio formă controlul asupra instituției, chiar cu prețul încălcării prevederilor legale”, susţin sindicaliştii din Sed Lex.
 
În replică, Diaconu l-a atacat în termeni duri pe liderul sindical de la finanţe-vămi, dar susţine că demisia sa „este la dispoziția noului prim-ministru la orice oră din zi și din noapte, așa cum a fost dintotdeauna”. "Vasile Marica, veriga de legătură dintre grupurile de interese locale și câțiva locotenenți personali ai acestuia speriați de gândul că nu-și mai pot negocia funcțiile prin cârciumi, crede că mai poate manipula opinia publică cu un protest împotriva modernizării ANAF.
 
Este sub demnitatea mea să vorbesc cu un astfel de personaj, cu care nu voi negocia niciodată nimic. Am deplină încredere în faptul că oamenii de bună credință care muncesc zilnic și  contribuie din plin la procesul de reformare a ANAF (realizat în principal în interesul contribuabililor și secundar în favoarea salariaților) nu vor cădea în capcana manipulării intinsa de un personaj lipsit de substanță profesională, morală și umană, cățărat fără scrupule pe scara parvenirii sociale”, a spus preşedintele ANAF.

Comenteaza