Siropurile preparate la rece în Cluj, apreciate la nivel mondial

Siropurile preparate la rece în Cluj, apreciate la nivel mondial

Tânărul clujean care a produs primul sirop din România recunoscut la nivel mondial a absolvit masteratul de inginerie genetică, a anunțat Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Paul Căpușan, absolvent al Facultății de Horticultură din Cluj, a fabricat primul sirop din țară recunoscut la nivel mondial și certificat cu 2 din maximum 3 stele Superior Taste Award 2019, eliberat de International Taste Institute Bruxelles.

Acesta a absolvit facultatea în 2017, la specializarea Horticultură, după care și-a aprofundat cunoștințele urmând și cursurile programului de master ingineria genetică în ameliorarea plantelor. Cu ambiție și curaj, el a început încă din anii de facultate o afacere în domeniul pomiculturii: arbuști fructiferi.

Fiind pasionat de horticultură, a înființat în 2015, în localitatea Borșa, din județul Cluj, o plantație de zmeur, iar din dorința de a obține produse de calitate a procesat zmeura în sirop și dulceață. Între timp, plantația s-a extins și cu alte specii: aronia, goji, căpșun.

Cu trecerea timpului, datorită aprecierilor pozitive, a mărit gama, a îmbunătățit rețetele transmise din generație în generație, iar în prezent comercializează o gamă variată de produse - siropuri preparate la rece (nefierte) și dulceață cu conținut foarte ridicat de fructe, zacuscă sau dulceață fără zahăr. Produsele se găsesc sub denumirea Delicium - Jams and Syrups.

Comenteaza