Sistem de citire automată a contoarelor introdus la Cluj

Sistem de citire automată a contoarelor introdus la Cluj
Societatea de distribuție și furnizare a energiei Electrica vrea să-și modifice numele în Societatea Energetică Electrica și să vândă filialelor sale de distribuție un sistem de citire automată a contoarelor de curent electric, acționarii fiind convocați pe 27 aprilie pentru a lua decizia.

Pe ordinea de zi figurează şi aprobarea vânzării, în 2016, către filialele de distribuție (Transilvania Nord Cluj, Transilvania Sud și Muntenia Nord) a sistemului de citire automată a contoarelor, proprietatea societății, la un preț reprezentând valoarea de inventar minus suma valorilor deja achitate de către aceste filiale în baza contractelor de prestări servicii pentru folosirea sistemului la data încheierii contractelor de vânzare-cumpărare, plus un profit de 5%, potrivit portalului Profit.ro.
 
Adunarea Acţionarilor va mai lua în discuție aprobarea situațiilor financiare pe 2015 ale tuturor filialelor și subsidiarelor.  Consiliul de Administrație l-a revocat din funcția de director general pe Ioan Roșca, iar directorul financiar al Electrica, Iuliana Andronache, i-a preluat poziția.

Electrica a raportat pentru 2015 un profit net de 283 de milioane de lei, în creștere cu 5% față de 2014. Cifra nu include rezultatele pe anul trecut ale filialelor de distribuție. Principalele active sunt filialele regionale de distribuție Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord și Electrica Transilvania Sud.

Comenteaza