Sistem de management inteligent al traficului, dezvoltat de Electrogrup

Sistem de management inteligent al traficului, dezvoltat de Electrogrup

Societatea clujeană Electrogrup va dezvolta, alături de Urban Scope, în asocierea al cărei lider este Swarco Traffic Romania, un sistem de management inteligent al traficului.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Acesta va fi amplasat în Piatra Neamț, în cadrul unui proiect de 5,5 milioane de euro, fără taxa pe valoarea adăugată. Electrogrup va furniza, instala, configura și pune în funcțiune echipamente și licențe pentru sistemele de comunicații, camere ce recunosc numerele de înmatriculare, și supraveghere video cu circuit închis, va efectua lucrări civile și amenajarea centrului de comandă și control.

"Beneficiari vor fi locuitorii, poliția rutieră, operatorul de transport public, turiștii și persoanele care tranzitează orașul, nu în ultimul rând municipalitatea. Totul, pentru o creștere a siguranței cetățenilor în spațiul public și o scădere a timpilor de aşteptare în trafic, implicit, reducerea gradului de poluare în zona urbană, generată de reducerea emisiilor de noxe”, a declarat Adrian Florea, CEO al Electrogrup.

Proiectul, care se va desfășura pe durata a 82 de luni, va avea o componentă de finanțare nerambursabilă europeană. 72% dintre cetățenii europeni locuiesc în mediul urban, unde se consumă 75% din energia totală și unde 98% dintre călătoriile urbane efectuate au o lungime mai mică de 5 km, conform conducerii Electrogrup.

"Orașele cu o densitate mare a populației și o pondere mare a călătoriilor pe distanțe scurte prezintă un potențial de orientare spre un transport cu emisii reduse de carbon, prin reorientarea către deplasările pietonale, cu bicicleta și transportul comun".

La începutul acestui an, Electrogrup a dat startul implementării primului proiect Smart City integrat din România - modernizarea stațiilor de așteptare a mijloacelor de transport public, tot în Piatra Neamț, contract de 21 de milioane de lei.

Electrogrup a dezvoltat ca antreprenor general proiecte complexe în mai multe sectoare de construcții, în România, Germania, Polonia, Belgia sau Olanda. Acesta este unul dintre cei mai activi furnizori de soluții Smart City la cheie pentru administrații publice și companii private.

Recent, compania a început dezvoltarea unui parcări supraetajate dotată cu soluții inteligente în Oradea și amenajarea pistei și balizajului pentru Aeroportul Ghimbav-Brașov. Electrogrup face parte E-Infra, alături de Netcity Telecom, Direct One, Nova Power & Gas și WESEE, ce reunesc 600 de angajați și generează afaceri anuale de 100 milioane de euro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza