Someş Dej ar putea renunţa la un proiect de investiţii de 10 milioane de euro

Someş Dej ar putea renunţa la un proiect de investiţii de 10 milioane de euro
Someş Dej renunţă la proiectul de investiţii de zece milioane de euro care urmărea producţia de hârtie-mătase la combinatul clujean şi vinde prin licitaţie componentele maşinii care a făcut obiectul investiţiei.

O decizie în acest sens ar urma să fie luată de acţionari în adunarea generală din 25 iulie, când acţionarii ar urma să analizeze încetarea proiectului de investiţii şi să împuternicească pentru vânzarea prin licitaţie deschisă cu strigare, de către Consiliul de Administraţie, a componentelor maşinii de hârtie mătase care au făcut obiectul investiţiei.


Amintim, valoarea proiectului de investiţii a fost calculată la zece milioane de euro iar acţionarii societăţii au decis în decembrie să intre pe piaţa hârtiei-mătase, produs care nu se mai fabrică în România de 20 de ani.

"Hârtia mătase" se foloseşte în industria alimentară, dar şi în cea de încălţăminte pentru ambalarea produselor. În Rmânia "hârtia mătase" a fost produsă până acum 20 de ani la fabricile de hârtie din Petreşti şi Buşteni.


Someş Dej face parte din grupul Serviciile Comerciale Române, controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza. Cel mai important acţionar este A1 Impex SRL Cluj-Napoca, cu 62% dintre acţiuni.

Comenteaza