Speranțe de listare la bursă năruite la Cluj. Electrogrup nu mai vrea, Raiko amână

Speranțe de listare la bursă năruite la Cluj. Electrogrup nu mai vrea, Raiko amână

Dacă Electrogrup a decis că nu mai vrea să intre la Bursa de Valori București (BVB) în acest an, Raiko Transilvania a amânat listarea pe piața de capital pentru 2020.

Electrogrup Infrastructure (E-Infra), companie specializată în construcţii pentru infrastructură energetică și care în octombrie 2018 anunţa public că vrea să lanseze o ofertă de listare la BVB, nu se mai listează, dar nu exclude această variantă de finanţare pe viitor, conform ZF.ro.

„Am analizat şi am decis să nu facem listarea acum. Nu pot să confirm o listare în viitor. Listarea este o alternativă printre alte procese pe care le avem în considerare“, spune Daniel Farmache, director general al Electrogrup Infrastructure.

El nu a menţionat motivele care au stat la baza deciziei de a spune nu pieţei de capital, deşi în toamna anului trecut compania anunţa că lucrează cu Erste şi Wood & Company pentru oferta la bursă, dar şi cu BCR şi BRD.

E-Infra este un grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii. Acesta activează în sectoarele operarea de infrastructură proprie de telecomunicații și energie; servicii profesionale în infrastructura energetică, de telecomunicații și construcții civile.

Din grup fac parte companiile Electrogrup Cluj, Direct One, Netcity Telecom, Nova Power & Gas și Wesee, cu 600 de angajați, care au generat anul trecut afaceri de 100 milioane de euro.

VEZI Electrogrup și-a făcut companie în America

Raiko Transilvania vrea din nou bani de la investitori printr-un plasament privat de 600.000 de lei, dar amână listarea la Bucureşti pentru 2020. „A doua ofertă va fi îndreptată în primul rând către clienţii şi partenerii noştri locali şi străini, precum şi către fondul polonez de tip pre-IPO Carpathia Capital“, spune Tomasz Kurcin, preşedinte al Raiko Transilvania.

Aceasta este o companie înfiinţată în 2014 în Căpuşu Mare (judeţul Cluj), de polonezul Tomasz Kurcin, acţionar majoritar. Anul trecut, Raiko era al nouălea jucător din piaţa jgheaburilor din România, având o cotă de piaţă de 3,1%.

Comenteaza