Spitalele Clujului vor primi 4 milioane de euro, fonduri UE, ca să facă față crizei sanitare

Spitalele Clujului vor primi 4 milioane de euro, fonduri UE, ca să facă față crizei sanitare

Institutul Inimii Cluj-Napoca și Spitalul Orășenesc Huedin au intrat pe listele de finanțare din partea Uniunii Europene pentru a face față crizei sanitare provocate de coronavirus. 

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, a semnat recent alte 11 contracte de finanțare, în valoare totală de 124 milioane lei, pentru a sprijini spitalele și centrele sociale în combaterea pandemiei.

Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Niculae Stăncioiu, din județul Cluj, beneficiază de fonduri în valoare de 8,96 milioane lei. Finanțarea va permite dotarea Institutului cu echipamentele de care are nevoie pentru a preveni răspândirea virusului și tratamentul bolnavilor.

Două contracte, de 12 milioane lei fiecare, vor sprijini activitatea Spitalului Municipal Oltenița din județul Călărași, respectiv a Spitalului Orășenesc Hued din județul Cluj. Proiectele vor asigura finanțarea echipamentelor medicale și de protecție necesare pentru tratamentul bolnavilor, dar și pentru prevenirea răspândirii virusului.

Pentru asigurarea unui răspuns prompt și eficient al sistemului medical public la criza actuală a fost semnat și contractul de finanțare care va sprijini activitatea Spitalului Orășenesc Rupea din Brașov, de 15,14 milioane de lei. O sumă de 10,9 milioane lei va permite consolidarea capacității Spitalului Municipal Săcele (județul Brașov), de a gestiona actuala criză sanitară.

Pentru dotarea Spitalului Orășenesc Beclean (județul Bistrița Năsăud), MIPE va asigura o finanțare de 829.900 de lei. Proiectele asigură fonduri pentru achiziția de echipamente medicale și de protecție necesare pentru a avea un răspuns prompt al sistemului medical la criza sanitară. Sunt finanțate achiziții de echipamente medicale și de protecție, dezinfectanți care să permită prevenirea răspândirii virusului.

Alte două contracte asigură finanțări pentru centrele sociale. Centrele sociale din Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș au la dispoziție 4,2 milioane de lei pentru cumpărarea de echipamente speciale de protecție și prevenție pentru a preveni limitarea răspândirii virusului. Municipiul Brașov este beneficiarul unui proiect de 692.835 de lei, care va asigura echipamentele și materialele necesare pentru a limita răspândirea virusului în centrele sociale rezidențiale din oraș.

Comenteaza