Europa dă 2,5 milioane de euro Spitalului pentru Copii din Cluj ca să trateze Covid

Europa dă 2,5 milioane de euro Spitalului pentru Copii din Cluj ca să trateze Covid

Ministrul clujean al fondurilor europene, Marcel Boloș, a semnat primele 10 contracte, de 205 milioane de lei, pentru dotarea spitalelor COVID-19.

Județul Cluj va beneficia de 12,2 milioane de lei pentru dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca în contextul pandemiei COVID-19 (proiect de tip A).

„La începutul crizei sanitare provocate de noul coronavirus ne-am propus să identificăm rapid fondurile disponibile și să le redirecționăm pentru măsuri socio-economice și sanitare cât mai rapid.

Am semnat primele 10 contracte pentru finanțarea spitalelor din prima linie în lupta împotriva coronavirusului și vom continua să evaluăm rapid și celelalte proiecte depuse pentru ca fondurile europene să finanțeze cât mai repede unitățile sanitare”, a declarat ministrul.

Acestea sunt primele 10 contracte pentru finanțarea din fonduri europene a cheltuielilor spitalelor COVID-19. Dintre proiectele semnate, opt sunt de tip A (pentru unitățile sanitare publice) și două sunt de tip C (pentru direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului).

Contractele sunt finanțate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, prin intermediul apelului consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, de 350 de milioane de euro.

 

Comenteaza