Sprijin pentru cei care aduc turişti străini în România. "Sper să vină peste 1,5 milioane de străini în 2022"

Sprijin pentru cei care aduc turişti străini în România. "Sper să vină peste 1,5 milioane de străini în 2022"
| Foto: destinatii.info

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat că se aşteaptă ca în acest an, odată cu ridicarea restricţiilor legate de pandemia de COVID-19, România să fie vizitată de peste 1,5 milioane de turişti.

Ministrul Daniel Cadariu a declarat, duminică, la emisiunea Insider politic de la Prima TV, că va fi stimulată activitatea de a aduce turişti străini în România.

„În 2019, indicatorii spuneau că au ajuns în România 2,7 milioane de turişti străini şi exact pentru a ajuta cumva şi acest aspect, noi am pregătit la minister şi urmează, cred, în cursul lunii iunie, să derulăm un program prin care vom stimula exact acest sector, acea activitate de a aduce turişti străini în România. Pentru că orice turist care vine în România şi beneficiază de aceste servicii este egal cu a exporta, practic, servicii turistice şi acest program îi va încuraja, îi va premia, îi va bonusa pe cei din agenţiile de turism care vor aduce turişti străini în România. Lucrăm la forma finală a programului, aşteptăm, în urma discuţiilor cu STS, forma finală a platformei pentru a fi în situaţia în care undeva în cursul lunii iunie să demarăm acest program pentru a sprijini exact incommingul din România”, a declarat Cadariu, potrivit News.ro.

Ministrul Turismului este de părere că anul acesta 1,5 milioane de turişti străini vor veni în ţara noastră.

„Eu sper să depăşim un milion şi jumătate de turişti străini, având în vedere că în cursul anului 2021, în condiţiile în care au fost încă restricţii generate de pandemie, au fost 840.000 de turişti”, a declarat Daniel Cadariu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza