Srilankezii rămași fără job, angajați la fabrica De’Longhi din Cluj

Srilankezii rămași fără job, angajați la fabrica De’Longhi din Cluj

Producătorul de electrocasnice De’Longhi România, cel mai mare exportator din judeţul Cluj,  îi va angaja pe cei 33 de muncitori din Sri Lanka care au rămas fără slujbe şi fără posibilitatea de a se întoarce acasă.

Compania a făcut această propunere Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) şi a fost selecţionată dintre toate ofertele transmise, conform ZF. De’Longhi va asigura transportul de la Bucureşti şi cazarea în apropierea fabricii, urmând să semneze contracte de muncă, respectând aceleaşi condiţii de salarizare şi de pregătire ca ale tuturor celorlalţi angajaţi de la Jucu.

”Decizia MMPS de a accepta oferta companiei noastre de preluare a muncitorilor din rămaşi fara contract ne bucură foarte mult. Am putut remedia o situaţie dificilă pentru aceşti oameni, într-un timp record şi am demonstrat celor care aleg să părăsească România pentru munci sezoniere că există de lucru aici, acasă, în condiţii corecte, de respect şi de securitate”, a precizat conducerea De'Longhi România.

Managementul companiei a aflat de situaţia celor 33 de persoane din presă şi a transmis imediat o ofertă de angajare către minister. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că şase companii au făcut oferte de muncă lucrătorilor aduşi din Botoşani la Aeroportul Henri Coandă. 

Ei au fost angajaţi de o fabrică din Botoşani şi se aflau în carantină când au fost concediaţi, fiind trimişi înapoi la Bucureşti pentru a fi repatriaţi. De la Otopeni nu există însă niciun zbor spre Sri Lanka. Contractele de muncă oferite acestora de către De’Longhi includ condiţii de salarizare coerente cu ale celorlalţi angajaţi, instruirea necesară şi reguli de igienă şi protecţie la nivelul tuturor angajaţilor.

Cazarea va fi asigurată în apropierea fabricii. Ca la orice angajare şi în baza dosarelor de imigrare validate la zi de către Biroul Regional de Imigrări, muncitorii vor parcurge testările medicale si psihologice, vor fi instruiţi şi echipaţi corespunzător înainte să se alăture colectivului de la Jucu, a anunţat compania.

Producătorul a reluat angajările începând cu 7 mai şi a extins echipa cu 400 de persoane pentru a răspunde comenzilor în curs. Grupul italian De'Longhi deţine două fabrici în România, în comuna Jucu, din judeţul Cluj, şi în comuna Mădăraş, din judeţul Bihor, unde lucrează 2.500 de persoane. Compania produce în România mașini automate de cafea marca De'Longhi şi electrocasnice Braun.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza