SSIF Broker scade cifra de afaceri, dar trece pe profit în 2012

SSIF Broker scade cifra de afaceri, dar trece pe profit în 2012
Cifră de afaceri în scădere uşoară şi profit substanţial, aşa arată rezultatele financiare preliminare pe anul trecut ale companiei de brokeraj SSIF Broker Cluj.

Compania a înregistrat o cifră de afaceri netă de 2,98 milioane de lei, în scădere de la 3 milioane de lei în 2011, dar a trecut pe profit - 813.800 lei, faţă de o pierdere de 15,6 milioane în 2011.

Directorul Grigore Chiş spune pe ziuadecj.ro că una dintre sursele de profit de anul trecut s-au deschis două linii noi de business, produse structurate - două produse pe indicele bursei americane DOW şi respectiv Eurostock - şi marker making - Broker a devenit formator de piaţă pe contractele de bursa de mărfuri de la Sibiu.. "Din punctul de vedere al portofoliului propriu, pe acţiunile lichide am obţinut profit peste creşterea indicelui bursier, dar a trebuit să ne creăm provizioane la sfârşit de an, pe imobilizările pe termen lung moştenite din 2009, pe care încercăm să le vindem şi încă nu am reuşit, participaţiile pe care le avem la o serie de companii care din punct de vedere al cotaţiei bursiere au suferit deprecieri", spune Chiş. În fiecare an după 2009 Broker a constituit provizioane pentru plasamentele respective, cele din 2011 fiind substanţiale - 19 milioane de lei.

Acţiunile Broker Cluj (BRK) se tranzacţionau în scădere la deschiderea sesiunii de tranzacţionare de luni dimineaţa, pe Bursa de Valori Bucureşti, 0,127 lei pe unitate, în scădere cu aproape două procente faţă de preţul de deschidere, de 0,128 lei. Până la ora redactării acestei ştiri fuseseră tranzacţionate 441.500 de titluri BRK, în 80 de tranzacţii, la o valoare totală de 56.700 lei.

Cei mai importanţi acţionari ai BRK sunt, conform celor mai recente raportări, SIF Muntenia Bucureşti cu 12,5% şi Banca Transilvania, cu 6,9%.

Comenteaza