Stat contra stat. Poșta cere Fiscului să îi ridice sechestrul pe clădiri

Stat contra stat. Poșta cere Fiscului să îi ridice sechestrul pe clădiri

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a solicitat altei instituții de stat, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) eliberarea de sub sechestru a mai multor imobile, după ce a finalizat plata tuturor obligaţiilor fiscale.

Cinci clădiri aparţinând CNPR se aflau sub sechestru, ca măsură asigurătorie impusă de ANAF în vederea recuperării creanţelor faţă de bugetul statului. Imobilele au fost evaluate de organele fiscale la 153 milioane de lei.

În 20 august, CNPR să-şi achite integral toate datoriile istorice după ce a virat în conturile ANAF 135 milioane de lei, din venituri proprii. Astfel, compania a solicitat eliberarea de sub sechestru a bunurilor imobile ce au constituit  garanţie.

„După mai bine de opt ani, Poşta Română nu mai are niciun imobil gajat în favoarea ANAF. A fost o perioadă lungă, fapt care a afectat bonitatea pe piaţă în situaţii în care a fost nevoie de finanţare pentru capital de lucru, dar mai ales pentru investiţii”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al CNPR.

loading...
Comenteaza