Statul dă înapoi TVA de 1 miliard de lei

Statul dă înapoi TVA de 1 miliard de lei
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) rambursează în martie taxă pe valoarea adăugată (TVA) în valoare de 1,1 miliarde de lei.

În selecţia lunii au fost cuprinse, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA, soluţionate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date până la 7 martie, excepţie făcând deconturile de TVA aferente operaţiunilor de import soluţionate până la 25 februarie. 
 
Deconturile de TVA au fost organizate astfel: cu compensare şi restituire care totalizează 1,03 miliarde de lei, din care se compensează 88 de milioane şi se restituie 949,7 milioane; cu compensare integrală în valoare de 68,6 milioane. 
 
În cazul compensărilor totale sau parţiale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 949,7 milioane lei, plata efectivă a fost programată astfel:  tranşa I (10 martie): 333,9 milioane de lei, tranşa II (31 martie): 615,7 milioane. 
 
În tranşa I au fost incluse şi toate deconturile al căror termen de soluţionare era întârziat cu peste 180 de zile şi care au fost cuprinse în selecţia lunii curente.

Comenteaza