Stefanel, pe cale să își închidă magazinul din Cluj

Stefanel, pe cale să își închidă magazinul din Cluj
Unitatea din mall-ul din Gheorgheni a fost inaugurată în 2015

Grupul italian de modă Stefanel, primul retailer străin venit în România, se pregătește să își închidă toate magazinele din țara noastră după ce a intrat în insolvență. Unitatea sa din Cluj-Napoca activează în cadrul Iulius Mall.   

Afacerea va fi preluată de un alt retailer italian de modă, dar cu prețuri reduse, OVS, controlat de fondul de investiții italian Tamburi Investment Partners, conform Profit. Informația a fost confirmată de către reprezentanți ai Stefanel Romania. În contextul acestei tranzacții, toate magazinele din țara noastră vor fi închise în perioada următoare, fiind afectați 50 de angajați.

În 2019, Stefanel a avut în România afaceri de 23,9 milioane de lei și o pierdere de 11 milioane lei. Grupul italian, poziționat pe segmentul premium, a acumulat, la nivel global, datorii de 170 de milioane de euro în ultimii 10ani, pe fondul competiției dure din partea unor retaileri mai accesibili, ca H&M sau Zara.

Stefanel a intrat în insolvență și administrare judiciară în 2019, fiind scoasă la vânzare. Brandul a fost cumpărat, cu 3,2 milioane de euro, de OVS, care mai deține magazinul universal Upim și retailerul de articole pentru casă Croff. Stefano Beraldo, CEO al OVS, a anunțat că doar o parte dintre unitățile și angajații Stefanel vor fi păstrați. Decizia este ca pe lista neagră să intre și magazinele din România.

În anii '90, grupul avea 1.000 de magazine, în 56 de țări, dar datoriile acumulate în ultimii ani, culminând cu restricțiile introduse de autorități în pandemie, care au forțat închiderea magazinelor, au redus numărul unităților la 400 de centre, în 13 țări. Anul trecut, Stefanel și-a declarat falimentul în Austria.

Acționarul majoritar, Giuseppe Stefanel, prelua în administrare directă operațiunile din România după ce fiul său, Carlo, a trecut la un nou business, închirieri de biciclete electrice în Italia. Atunci compania avea 13 magazine în țară: 7 în București și câte 1 în Cluj, Iași, Constanța, Brașov, Timișoara, Sibiu.

Comenteaza