Stewardesă la Wizz Air sau Blue Air: Ce salarii oferă cele două companii low-cost care operează în România

Stewardesă la Wizz Air sau Blue Air: Ce salarii oferă cele două companii low-cost care operează în România

Însoțitorii de bord au o muncă interesantă și provocatoare. Au ocazia să călătorească în diferite locuri de pe glob, dar trebuie şi să mențină pasagerii avionului fericiți și în siguranță. Compensează salariul lor provocările cu care se confruntă?

Faptul de a fi însoțitor de bord poate părea inițial un job plin de farmec, dar se ridică întrebarea dacă este sificient de bine plătit. Câți bani câștigă de fapt stewardesele? Salariul pentru această poziție poate varia drastic.  Pe lângă salariu, însoțitorii de bord primesc, de asemenea, o alocație pentru a-și acoperi cheltuielile de masă și de hotel atunci când călătoresc. Beneficiile suplimentare pentru unele posturi pot include călătorii gratuite sau upgrade-uri.

Salariul mediu al însoțitorilor de bord nu reflectă direct ceea ce câștigă toți oamenii din această ocupație. La fel ca în cazul multor cariere, însoțitorii de bord au un potențial de câștig variabil bazat pe doi factori principali. Avansarea ca însoțitor de bord, atât în ceea ce privește evoluția în carieră, cât și salariul, este determinată în mare măsură de vechime.

Însoțitorii de bord care au lucrat în această industrie pentru o perioadă lungă de timp – în special dacă au lucrat cu o singură companie – primesc mai multe responsabilități. Unele dintre acestea includ supravegherea altor însoțitori de bord, programarea și recrutarea. Acest lucru duce, în general, la salarii mai bune în general. Nu este surprinzător faptul că nu toate companiile aeriene plătesc însoțitorilor de bord aceleași tipuri de salarii. Iată cât plătesc companiile low-cost Blue Air și Wizz Air.

La Wizz Air, salariul de bază al unei stewardese este de 300 de euro, la care se adaugă diurna în valoare de 40 de euro, pe fiecare zi de zbor. Salariul final lunar poate depăși 1.000 de euro. Însoțitoarele de zbor au și un comision de 10% din ceea ce vând în timpul zborului.

La Blue Air, stewardesele încasează lunar 750 de euro, cu tot cu diurnă. O sumă destul de mică, dar care poate crește cu zboruri și ore de zbor suplimentare. De fapt cele două companii low cost care operează și în România oferă salarii medii însoțitorilor de zbor, arată o analiză playtech.ro

Condiții pentru a fi însoțitor de bord Wizz Air:
Peste 18 ani
Înălțime minimă: femei: 165 cm și bărbați: 175 cm
Să atingi 210 cm stând pe vârfuri
Minim diplomă de bacalaureat
Fluență în limba engleză, scris și vorbit; orice altă limbă străină precum bulgară, poloneză, ungară, lituaniană, slovacă, cehă etc 
Fără tatuaje vizibile
Abilități de înot
Stare bună de sănătate
Experiența în customer service reprezintă un avantaj
Dioptrii cuprinse între +/-4
Să locuiești sau să fii dispus să te muți la cel mult 60 de minute față de baza la care vei fi repartizat

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...