Studenții din Cluj își vor putea face proiectele la Centrul de Inginerie Bosch

Studenții din Cluj își vor putea face proiectele la Centrul de Inginerie Bosch
Concernul german are în județul Cluj un centru de cercetare și o unitate de producție | Foto: Bosch

Peste 60 de studenți își vor începe practica de vară în cadrul programului Working Student, organizat de Centrul de Inginerie Bosch (CIB) din Cluj.

Timp de trei luni, tinerii vor avea posibilitatea să lucreze pe proiectele lor de practică în inginerie software, hardware & mecanică și fiabilitate și testare, a anunțat conducerea Bosch România. Sub îndrumarea experților de la Bosch, studenții vor avea ocazia să lucreze în laboratoarele companiei, cu tehnologii de ultima oră, pentru un plus de greutate în pregătirea lor pentru piața muncii.

Recent, CIB a încheiat prima ediție a cursului “Metode de dezvoltare software pentru industria auto”, lansat în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. 26 de studenți ai Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației s-au înscris la cursul de un semestru, dintre care cinci studenți au luat la proba finală nota maximă.

Grupul Bosch numără 7.800 de angajaţi în cinci entităţi din țară. În 2018, Bosch a înregistrat vânzări de 1,2 miliarde de euro în România. Pe lângă centrul din Cluj-Napoca şi unităţile de producţie pentru soluţii de mobilitate din Jucu (Cluj) şi din Blaj (Alba), Bosch mai operează o unitate de producţie de tehnologie industrială în Blaj și un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri în Timişoara.

În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor soluţii de mobilitate, bunuri de larg consum şi tehnologie pentru construcţii şi energie. O filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul în capitala ţării.

Comenteaza