Studenții politehniști au făcut practică pe fonduri europene

Studenții politehniști au făcut practică pe fonduri europene
150 de studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) au fost cuprinşi într-un proiect de inserţie pe piaţa muncii, finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Aceștia au beneficiat de subvenții pentru stagiile de practică de căte 700 de lei și au intrat într-un concurs prin care s-au acordat 50 de premii de 700 lei pentru studenţii cu cele mai bune rezultate obţinute în stagiile de practică desfăşurate. Acest proiect a fost implementat în Regiunea Transilvania de Nord de către ADRNV şi UTCN. Obiectivul general a fost favorizarea intrării pe piaţa muncii a 150 de studenţi aflaţi în situaţia de tranziţie de la şcoală la viaţa activă din Regiunea Nord-Vest. 

Proiectul a vizat, printre altele, cooperarea locală regională, ca urmare a dezvoltării relaţiilor universităţii cu entităţile publice şi private din Regiunea Nord-Vest, precum şi promovarea şi dezvoltarea parteneriatelor dintre mediul academic şi mediul de afaceri prin dezvoltarea culturii stagiilor de practică. Bugetul proiectului a fost de 481.971 de lei, dintre care bugetul ADRNV a fost de 80.479 de lei, iar cel al UTCN, de 401.492 de lei.

La prezentarea finală a proiectului au participat studenţi, reprezentanţi ai firmelor ofertante de stagii de practică precum şi echipa de implementare. Reprezentanti ai mediului de afaceri au subliniat importanța transpunerii studiilor teoretice acumulate în timpul facultății în practica pieței muncii, specifică în domeniul construcțiilor, cu mare accent pe cunoașterea și pe adaptarea la noile tehnologii și standarde de calitate.

Comenteaza