Studenții și medicii din Cluj, înrolați într-un program de inteligență artificială în sănătate

Studenții și medicii din Cluj, înrolați într-un program de inteligență artificială în sănătate

Un program de training în inteligență artificială denumit HelloAIRIS va fi promovat de organizația nonprofit FreshBlood ce susține startup-urile din domeniul sănătății, cu ajutorul comunităților AI din Cluj, București și Iași.

Organizațiile EIT Health, GE Healthcare, KTH Royal Institute of Technology (Stockholm), The Health & Biomedicine Unit of Leitat (Barcelona) au declanșat deja programul online gratuit. La acesta se pot înscrie studenții de la universitățile de medicină, tehnică sau de business, dar și doctori ce doresc să înțeleagă AI și aplicațiile în domeniu. Examenul final va avea loc pentru a vedea ceea ce s-a acumulat în perioada programului și pentru diploma de recunoaștere a participării.

“La nivel global, sistemele de sănătate se confruntă cu lipsa resursei umane, iar AI poate avea o influență majoră asupra acestei probleme. În această perioadă de criză au fost startupuri care au venit cu soluții concrete de eficientizare a muncii și de susținere a sistemului medical de aceea AI este o soluție bună pentru rezolva această problemă”, consideră promotorii inițiativei.

“Având în vedere că AI este deja folosită și că va fi din ce în ce mai folosită în domeniul medical, un training care să conțină atât bazele ei, cât și aplicabilitatea în sănătate poate fi foarte util pentru generația care este acum în facultate, fie ei viitori medici, IT-iști sau economiști”, spune Ion Gheorghe Petrovai, coordonator din Cluj al programului. Înscrierile se vor face până în 5 iunie, selecția urmând să fie realizată de EIT Health și GE Healthcare.

Comenteaza